Fotoğraf sevdası

Fotoğraf sevdası

Dijital donanımı her geçen gün artan cep telefonları fotoğraf çekim merakını artırırken, fotoğraf kurslarına daha çok kişi gitmeye başladı. 'İyi fotoğraf çekmiyor' diye telefonunu yenileyen bile var

Teknolojinin sağladığı imkanlar, fotoğrafa olan tutkunun artmasını sağladı. Cep telefonları ile çekilen fotoğraf sayısı da normal fotoğraf makineleriyle çekilenlerin sayısını hayli geride bıraktı. Ancak cep telefonunu ile çekilen fotoğraf ile piksel ve çözünürlüğü yüksek dijital makineler ile çekilen fotoğrafların yan yana getirilmesinde kalite farkı ortaya çıktı. Fotoğrafta profesyonelleşmek isteyenler kurslara gitmeye başladı. Konya'da binlerce kişi fotoğraf eğitimi aldı. Eğitim almaya devam edenlerin sayısı da hayli fazla.

SELFİE ÇUBUĞU SATIŞI ARTTI

Teknolojideki gelişmelere parelel olarak fotoğraf insan hayatında büyük yer edinmeye başladı. Kimi iş amaçlı fotoğraf çekiyor kimi de manzaranın güzelliğini ölümsüzleştirmek istiyor. Bireyler her gün farklı ortamlarda çektikleri onlarca fotoğrafı  sosyal medyadaki sayfasında paylaşıyor. Selfie, diğer isimyle özçekim tutkunun sayısı da hayli fazla. Özellikle gençler, daha iyi özçekim yapabilmek için 25-30 liraya selfie çubuğu satın alıyor. Selfie çubuk satışları da arttı.

PROFESYONEL MAKİNE ALIYORLAR

Son yıllarda profesyonel fotoğraf makine alımı da arttı. Daha iyi görüntü almak isteyenler makine satın alıyor. Zafer Meydanı, Nene Hatun ve Japon Parkı ile diğer alanlarda fotoğraf çektirenlerin sayısı hayli fazla. Parklar ve tarihi mekanlar fotoğraf tutkunlarının uğrak adresi oldu. Fotoğrafa artan ilgi karşısında Konya Meslek Edindirme Kursları da kurs açtı. KOMEK, her branşta alan araştırmasını yaparak ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kurs açıyor. KOMEK bünyesinde kadınlara özel olarak ilk defa açılan fotoğrafçılık kursu bir çok kadını iş hayatına hazırlıyor.

FOTOĞRAF İÇİN YARIŞIYORLAR

Fotoğraf sanatçıları, "Son yıllarda fotoğrafa ilgi arttı. Herkes, her platformda fotoğraf çektirmek istiyor. Telefon üreticileri daha iyi fotoğraf çeken cihaz üretmek için birbiriyle yarışıyor. İyi fotoğraf çekmiyor deyip telefonunu değiştirenlerin sayısı hayli çok. Fotoğraf sevdası büyüyor. Gündelik hayatın olmazsa olmazı haline geldi. Eskiden fotoğraf çekecek cihaz yoktu. Fotoğraf çekmek masraflı ve zordu. Şimdi hem kolay hem ucuz. Bu alanda açılan kurslar da kısa sürede doluyor. Eğitimlere ilgi fazla" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.