Sabit Horasan

Sabit Horasan

Forma mı, para mı?

Forma mı, para mı?

Fransa’da yapılan Avrupa şampiyonasından sonra gündeme gelen en önemli konu: forma aşkı mı, para mı?

Ne yazık ki, üzülerek söyleyecek olursak Milli takım formasını giyen futbolcular için para ön plana çıktı. Hatta buna teknik adamları da katabiliriz.

Ne kadar üzücü değil mi? Milli formayı paraya değişmek, prim pazarlığı yapmak!.

Avrupa şampiyonasına katılan diğer ülkelerin formalarını giyen ve stadı gözyaşlarıyla terk eden futbolcularla Milli takımdaki oyuncuları karşılaştırdığımız da gerçekleri görerek içimiz yanıyor. 

Türkiye’de son yıllarda “Arena” aşkı depreşti.

Sözde yabancı isimlere karşıyız, ama iş siyasete geldi mi, her şeyi unuturuz. İlke diye bir şey kalmaz ortada. 

Türkiye’deki statlar günün koşullarına göre yenileniyor. Ne güzel, emeği geçenleri kutlamak lazım. Ama bunun altında yatan bir diğer nedenin de Atatürk ismini statlardan kaldırmaktır. Bu gerçeği de hiç kimse yadsıyamaz. 

Haydi, diyelim ki, bunu da geride bıraktık. O zaman yabancı isme karşı olunmasına rağmen hala neden “arena” ismi kullanılır anlamak zor…

Atiker Konyaspor’da sponsor değişti. Torku neden çekildi veya çekilmek zorunda kaldı, sponsorluk karşısında Atiker şirketinden ne kadar para ödenecek bilmiyoruz. Şayet ortada dolaşan rakamlara göre yıllık 1,5 milyon dolar kadarsa o zaman daha yüksek rakamlara sponsor bulunur muydu?.. Bunu da araştırmak, bulmak yönetimin işi.

Sponsor konusuyla birlikte stat reklamları, locaların satışı konusunda da söylentiler var.  Reklam ve loca satışları neden o reklam ajansına verildi? reklam ajansı kimin? Birilerinin ortaklığı var mıydı/var mı? ajans ne kadar prim alacak? Bu ajansın siyaseti kullanarak Türkiye liglerindeki diğer takımlardan veya statlardan da iş aldı mı? bunlar kamuoyuyla paylaşılmalı diye düşünüyorum. Paylaşılmalı ki, herkes ne olduğunu, neler döndüğünü bilmeli.  

Atiker Konyaspor’da lig hazırlıkları sürüyor. İnancımız, Konyaspor’un yeni sezonda da futbolunun üzerine koyarak yoluna devam etmesinden ve başarılı olacağından yanadır. Ancak; bu oturmuş kadro bir iki kaliteli isimle daha takviye edilerek takımın marka değeri artırılsa daha iyi olacaktır kanısındayım.

Kadroda genç futbolcular var.

Bajiç, Amir Hadziahmetoviç, Emre Can, yeni transfer Miloseviç ile birlikte Konya’da yetişen Ömer Ali, Ali Dere, Candemir gibi.

Ömer Ali iki yıldır önemli yol aldı. Yeterle mi? tabi ki değil. Daha yolun yarısında. Ali Dere çok zaman kaybetti. O da şu anda Ömer Ali’nin seviyesinde olmalıydı. Umarım, Ali Dere artık aklını başına alır, egolarından ve sorunlarından kurtulur ve kaybettiği zamanı geriye çevirir. Candemir’e önerim ise, şımarmadan, havaya girmeden, yılmadan mücadele edip, Ömer Ali’yi örnek alarak yoluna devam etmesidir. Çünkü kumaşı iyi, geleceği var. Bunu iyi değerlendirmelidir.

Konya Anadolu Selçuksspor’un yeni yönetimi belli oldu. Gerçi Atiker Konyaspor'un pilot takımı olması nedeniyle Konyaspor yönetiminden bağımsız çalışacaklarını sanmıyorum. 

Her şeye rağmen Anadolu Selçukspor'un yeni başkanı Erkan Genç ve genç yöneticiler Mehmet Güney, Emin Gül, Mahmut Güzel, Fatih Özel, Mehmet Ay, Ömer Demirhan, Bünyamin Öztoprak ve Ali İslambay’ı kutluyorum.

Başkan Genç, 7-8 transfer yapacaklarını söylemiş, tavsiyem, bu futbolcuların da genç isimlerden oluşmasıdır.

Hatta, önerim, Konyaspor U21 takımında yaşı dolan futbolcuların Anadolu Selçukspor’da değerlendirilmeleridir. O zaman iyi planlama ve genç bir kadro ile yola çıkılmasıyla daha başarılı olunacağına inanıyorum.

Hatta, büyük paralar harcanarak yapılan yalan yanlış transferlerle her yıl küme düşmekten son haftalarda kurtulan Anadolu Selçukspor düşecekse, alt yapıdan gelen kendi çocuklarıyla düşsün.. Yeter ki o çocuklar değerlendirilsin, Konyaspor’a kazandırılsın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR