Flynn istifa etti

Flynn istifa etti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar üzerine görevinden istifa ettiği bildirildi.

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile Aralık ayında yaptığı telefon görüşmesinde "Rusya'ya yaptırımların kaldırılmasını" konuştuğu öne sürülen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, görevinden istifa etti. 

Flynn, Rus Büyükelçi ile yaptırımları konuştuğu iddialarını reddetmiş, Başkan Trump ise gelen eleştirilere sessiz kalmış, hiçbir açıklama yapmamıştı. Trump'ın danışmanlarından Kellyanne Conway, dün yaptığı açıklamada Trump'ın, Flynn'e güveninin tam olduğunu söylemişti.

Flynn ile Kislyak arasındaki görüşmeye dair Moskova'dan da açıklama gelmiş, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki görüşmede yaptırımların kaldırılması konusunun gündeme gelmediğini söylemişti.

Flynn'in istifasının ardından Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine geçici olarak emekli Korgeneral Keith Kellogg'u atadı.

Kellogg, Trump'ın Savunma Bakanlığı geçiş ekibinin başkanlığını ve seçim kampanyası sürecinde de dış politika danışmanlığını yürütmüştü.

Türkiye Flynn'i '15 Temmuz' yorumu ile tanıdı

Flynn'in adı, Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine verdiği destekle gündeme gelmişti. Darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Amerika’da konuşan Flynn, Erdoğan yönetiminin Türkiye'yi İslamcılığa kaydırdığını söyleyip, 'laik' olarak nitelendirdiği darbecileri destekleyen ifadeler kullanmıştı.

Flynn, darbe girişiminin ardından ise, Kasım ayında, The Hill gazetesine yazdığı makalede, "Müttefikimiz Türkiye krizde ve desteğimize ihtiyacı var" demişti.

Flynn, makalesinde, “Gülen'in başında bulunduğu küresel çaplı ağ, uyku hâlindeki tehlikeli bir terör şebekesinin tüm özelliklerine sahip... Radikal İslâm güçleri, ideolojilerini Gülen gibi insanları aldatan radikal din adamlarından alıyor. Gülen'e sığınacak bir liman vermemeliyiz. Bu krizde gerçek dostlarımızın kim olduğunu hatırlamamız şart” diyerek Gülen’in Türkiye’ye iadesinden yana olduğunu ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.