Florya'da 'Dostluk İçin Futbol' Tanıtıldı

Florya'da 'Dostluk İçin Futbol' Tanıtıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom'un uluslararası sosyal sorumluluk projesi ‘Dostluk İçin Futbol’ kapsamında bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray ve Bursaspor’un U14 takımları bir dostluk maçı yaptı.

UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom'un uluslararası sosyal sorumluluk projesi ‘Dostluk İçin Futbol’ kapsamında bugün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde Galatasaray ve Bursaspor’un U14 takımları bir dostluk maçı yaptı.

Futbolun geleneksel değerlerini genç nesillere tanıtmak amacıyla Avrupa çapında UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru Gazprom tarafından hayata geçirilen ‘Dostluk İçin Futbol’ projesi aktiviteleri, bu yıl ilk kez Türkiye'de Galatasaray Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Organizasyon öncesinde ise bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca, Proje İletişim Direktörü Zeynep Göğüş, Galatasaray U14 Altyapı Takım Koçu Ünsal Yaşar, Galatasaray U14 Altyapı Takım Kaptanı Kudret Oben Saraçoğlu katıldı.

İlk olarak proje hakkında bilgi veren Proje İletişim Direktörü Zeynep Göğüş, "Bu proje Gazprom'un sponsorluğunda UEFA'nın desteklediği bir proje. Geçen yıl 8 takım vardı ama bu sene 16 takıma çıktı. Ve buse bu sayının içinde Türkiye'nin de olmasından gurur duyuyorum. Nedir amacı; genç nesillerin spora duydukları tutkuyu bir araç olarak kullanması. Diğer ülke kültürlerine saygı duymaları. Öte yandan Şampiyonlar Ligi finalinde de 670 çocuk yer alacak. Bunlar arasında Galatasaray'dan da çocuklar bulunacak." diye konuştu.

Galatasaray Medya ve İletişim Direktörü Ali Kırca ise "Galatasaray adına bu projeye destek vermemizin anlamı çok önemli. Galatasaray, her zaman önemli sosyal sorumluluk projelerinin içinde olmuştur. Burada bizden katkı beklenmesinden son derece mutluyuz. Birde 16 rakamı bizim için çok önemli. Avrupa'nın ekonomik açıdan en güçlü 16 takımı arasındayız. Aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de son 16 takım arasına kaldık. Bu anlamda bizim için çok anlamlı." diye konuştu.

Kırca, projenin yerel temsilcisi Drogba'nın sakatlığı nedeniyle tedavisi için yutdışında bulunmasından dolayı toplantıya gelemediğini ve bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Drogba, Ali Kırca aracılığıyla gönderdiği mesajda, "Böylesine güzel bir projede yerel elçi olmam, benim için gurur verici. Sakatlığım nedeniyle aranızda değilim. Genç aslanlarımıza ve Bursaspor'a başarılar diliyorum. Şampiyonlar Ligi'nin finalini izleyecek gençler çok şanslı. Bunun yanı sıra dün geride bıraktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.