Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Flört nedir nasıl başlar?

Flört nedir nasıl başlar?

Flört yangını kitabı (12)

Flört sözlükte; “kadınla erkeğin arkadaşlık etmeleri” ansiklopedilerde ise; “birbirini sevdiğini zanneden bir kadınla bir erkeğin birbirinden neşe ve heyecan alıp alamadıklarını denemek için yapılan bir anlaşmadır” diye tarif edilmektedir. Kimilerince nikâhsız beraberlik adı da verilen flörtte eşler, güya evlilik öncesi birbirlerini tanımak maksadıyla her yönden birbirlerini denemektedirler. Ve bu, tabii bu işin nerede başlayacağı ve nerede son bulacağı da belli olmayan bir maceradır.

Flört, gençler arasında alabildiğince yaygınlaşmakta, flörtün etmenizin sebebi nedir diye sorulan gençler; “arkadaşlık, evlilik öncesi tanışma yâda gönül eğlendirme…” diye cevaplar vermektedirler.

Flört, bir erkek ve bir kızın aralarındaki doğal ve ahlaki sınırları aşarak, arkadaşlık yapmalarıdır. Bu arkadaşlık bir kere başladığında artık nerede durulacağı iki taraf tarafından da bilemediği bir maceradır. Her iki tarafın da arkadaşlık olarak başlattıkları flört, genellikle bir müddet sonra karı koca ilişkilerine dönüşür.

Flört, kız ile oğlanın aynı ortamda bulunmasında, birlikte oturup kalkmalarında, birlikte yiyip içmeleri esnasında birbirlerine karşı bir ilgi duymaya başlamaları ile başlar. Çünkü yaratıcımızın halk ettiği, karşı cinse duyulan ve adına sevgi ve aşk denen duyguları ile birbirine ilgi duymaya başlamışlardır.

Göz görünce gönül kayar” kuralı, her zaman, ama her zaman geçerli bir kuraldır. Bilindiği gibi erkek kız arkadaşlıkları, onun devamında flört, daha sonra sevgili, daha sonra nikâhsız birlikteliklerinin, ilk devresi gençlerin birbirlerine bakışmaları başlar.

Burada hemen ifade etmelim ki eğer bu gençler aynı ortamı paylaşmamış olsalardı, sonunda başlarına büyük sıkıntılar açacak olan kız-erkek arkadaşlığı veya flört başlamamış olacaktı.

Bu gün genç erkek ve kızları bir araya getiren başlıca ortamlar, okullar (karma öğrenim yapan) sosyal hayat ve kültürel çalışmalar, eğlence ve tatil mekânları, televizyon dizileri ve filimler, İnternet ortamı vs…dir.

Hemen ifade etmeliyim ki özelikle flört eden erkekler, kendileri flört etseler dahi evlenecekleri kızın daha önce bir başkası ile flört etmesini istemez, onun bakire olmasını tercih ederler.

Burada anılan bakirelik, sadece cinsel ilişkide bulunmamış olmak demek değildir. Eşi olacak kızın kafasında, ruhunda, bedeninde başka bir erkeğin izi ve işaretinin bulunmamasıdır.

Günümüzde olduğu gibi gençlerin yoğun bir şekilde flört ettiği ortamlarda evlenmek isteyen genç erkekler, müstakbel eşlerini ararlarken buna çok dikkat etmektedirler. Çokça duyduğumuz ifadeler şunlardır. “Evlenecek kız bulamıyoruz. Bakire (el değmemiş) kız bulmak bu devirde çok zor. Bari az kullanılmış olsaydı…” diyen gençlerimiz bulunmaktadır.

12.çi̇çek-ve-kelebek.jpg

Flört ederken dökülen kızlar, bir kelebeğin kanadına bir insanın dokunmasıyla nasıl bir daha uçamazlarsa, bu kızlar da bir daha isteseler de mutlu olmamaktadırlar.

FLÖRTTE ERKEK VE KIZIN DURUMU

Flörtte kızlar, genellikle evleneceği erkeği bulma çabasındadırlar.

Hoşça vakit geçirmek, delikanlı ile zaman harcamak, flörtün heyecanından yararlanmak gibi duygular kız için geçerli olmaz. Kendisi de bilir ki “hayalindeki beyaz atlı prens” tektir. Biri olmadı, o halde diğeri ile hayatıma kaldığım yerden devam ederim, demezler.

Çünkü yaratıcımız bir kadını bir erkeğe bağlanabilecek fıtratta (yapıda) yaratmıştır. Bu flört esnasında onu buldu, buldu. Bulamadı ise, yaptığı yanlış tercih onun için bir yıkım olur.

Flörtte kız yanında ki delikanlıya;

  1. Kalbinde ona yer vererek,
  2. Ruhunda ona yer vererek,
  3. Bedeninde ona yer vererek büyük yaralar alır.

Eğer flört ettiği gençle evlenebilirse bu yaralanmalar zamanla tedavi olunur. Ancak flört yapan 100 kızımızda 80-85’inin döküldüğü veya boşandığı gerçeği karşısında, hayatı zindan olan kızların sayısı çok fazladır. Bu kızlar daha sonra başka bir delikanlı ile evlenseler bile ne kendileri mutlu olabilirler ve nede kocalarını mutlu edebilmektedirler.

Çünkü daha önce flört ettiği delikanlı ile yaşadığı heyecanlı anlar her an aklına gelmekte ve kendisini her an, “kocasına ihanet etmiş kadın” duygusu içine sürüklemektedir.

Erkeğim yaratılışı ise farklıdır. O sevgisini ve ilgisini, aynı anda birden fazla kadına verebilecek fıtratta yaratılmıştır. Bu gerçek, çapkın erkeklerde daha açık görünür. Onlar bir her zaman birden fazla kadın ve kızla düşüp kalkmaktadırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR