Florida'da Bir Türk, Bilgisayar Korsanlığından Hapis Cezasına Çarptırıldı

Florida'da Bir Türk, Bilgisayar Korsanlığından Hapis Cezasına Çarptırıldı

ABD'nin Orlando şehrinde yaşayan Alper Erdoğan (35) isimli bir Türk, kanunsuz yollardan birçok kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak, yüz binlerce dolar kazanç sağladığı gerekçesi ile 9 yıl 4 ay hapis ve 1,1 milyon dolar para cezasına...

ABD'nin Orlando şehrinde yaşayan Alper Erdoğan (35) isimli bir Türk, kanunsuz yollardan birçok kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak, yüz binlerce dolar kazanç sağladığı gerekçesi ile 9 yıl 4 ay hapis ve 1,1 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Orlando yerel gizli servis çalışanları 2010 yılından beri takip ettikleri ve aralarında Alper Erdoğan’ın da bulunduğu bir çeteyi çökertmeyi başardı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Chad Warner isimli bir şahsın liderliğini yaptığı grup, bilgisayar üzerinden kredi kartı bilgilerini çalarak dolandırıcılık yapıyordu. Çete ilk olarak San Diego’da bir otelde kalan bir ajanın bilgisayarında arıza çıkması sonrası yapılan takiple fark edildi. Çete üyeleri otellerin bilgisayarlarına girerek, kurdukları bir program ile sistemdeki kredi kartı bilgilerini ele geçiriyor. Daha sonra, kart bilgileri, Erdoğan üzerinden Amerika’daki diğer dolandırıcılara ulaştırılıyordu.

Çetenin yaptığı çalışmaları fark eden gizli servis çalışanları, 2011’de Chad Warner’ı gözaltına alıp mahkemeye çıkardı. Mahkeme, Warner ve işbirlikçilerinin çalıntı kredi kartlarından 1,2 milyon dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesi ile 11 yıl hapis cezası verdi. Warner ifadesinde çalıntı kredi kartı numaralarını almak için direk Erdoğan’la bağlantı kurduklarını itiraf etti. Bunun üzerine harekete geçen polis, Erdoğan’ı gözaltına aldı. Erdoğan, çıkarıldığı mahkemede, bilgisayar üzerinden kredi kartı kaçakçılığı yapmak ve diğer dolandırıcılarla işbirliği yapmaktan suçlu bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.