Fiyatlar Artınca Marketler, Taksitli-puanlı Kurbanlık Kampanyası Başlattı

Fiyatlar Artınca Marketler, Taksitli-puanlı Kurbanlık Kampanyası Başlattı

Kurban Bayramı’na ramak kala hem kurban alanları, hem büyük marketlerde hareketlilik hızlandı. Ancak marketlerde satılan kurbanlıkların fiyatlarında yüzde 10 ile yüzde 20 civarında artış söz konusu. Geçen sene 730 liradan satışa sunulan...

Kurban Bayramı’na ramak kala hem kurban alanları, hem büyük marketlerde hareketlilik hızlandı. Ancak marketlerde satılan kurbanlıkların fiyatlarında yüzde 10 ile yüzde 20 civarında artış söz konusu. Geçen sene 730 liradan satışa sunulan kurbanlık kuzular bu sene 800 lira civarında. Büyükbaş hissesi de 700 liralardan 800 liraya kadar çıkmış durumda. Marketler, fiyat artışlarını taksit ve puanlı kampanyalarla aşmaya çalışıyor.

Bu arada süt ve et üreticileri birliği SETBİR, hem fiyatlar hem hayvan varlığı adına Kurban Bayramı’nda küçükbaş hayvan kesilmesini talep ediyor. Ancak tüketicinin tercini büyükbaştan yana. Perakende sektörünün önemli oyuncularından Carrefoursa’dan tüketim eğilimi ile ilgili yapılan açıklamada “Geçen senelerden ayrı olarak bu sene müşteri taleplerinde küçükbaş kurbanlıktan, büyükbaş kurbanlık alımına kayan bir trend var. Örneğin bu sene, 10 müşterimizden 8’i büyükbaş kurbanlık tercih ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

Büyük marketlerde kurbanlık fiyatları, satın alınacak hayvanın kilosuna göre değişiklik gösteriyor. Örneğin; perakende grubu Migros’ta 12-14 kilogram koç 599 lira, 16-18 kilogram koç 699 lira, 18-20 kilogram daha hisse 799 liradan satışa sunuluyor. Carrefoursa’daki fiyatlar da şöyle; kıvırcık koç 765 lira, 19 kilo Karaman koç 695 lira, 19 kilo dana hissesi 795 lira. Metro Toptancı Market’te geçen sene 695 lira olan dana hisse bedeli şu an 795 lira. Geçen sene 730 lira olan Kıvırcık kuzu bu sene 795 liradan satılıyor. Geçen sene 670 liradan alıcı bulan Karaman kuzunun bu seneki bedeli ise 695 lira.

Marketler kurbanlık alım satımında taksit ve indirim imkânı da sunuyor. Mesela; Kipa, müşterilerine kredi kartına 9 taksit imkanı tanıyor, World Card ile alışveriş yapanlara 25 lira puan veriyor; kuzu kurbanlıkta 25 lira, dana hisse kurbanlıkta 50 lira indirim kuponu hediye ediyor.

Carrefoursa marketlerinden alınacak kurban kolilerinde, Paraf Kart ile satın alımlarda yüzde 10 indirim yapılıyor. Ayrıca ödeme 9 taksite bölünüyor.

Migros ise Money Club kartı bulunanlara 75 lira iskonto uyguluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.