Adem Turan

Adem Turan

Fitne-fesatla nereye kadar?

Fitne-fesatla nereye kadar?

Ekim ayı,  Konya ve Türkiye gündemi oldukça yoğun geçti. Tezkerenin TBMM’den geçmesinin ardından, Türk askeri Afrin sınırında yer alan, Simon Kalesi’ne yerleşti. İdlip, Sincar ve Afrin başarılı bir şekilde teröristlerden temizledi. Büyük İsrail projesinin bir parçası olan Barzani’nin kuracağı bağımsız devlet hayali de kısa sürdü. Tabiri caizse “boyunun ölçüsünü aldı.” Sanırım Kuzey Irak’ı sahipsiz, kendisini de dev aynasında görüyordu. En kısa zamanda bu rüyadan uyanmasını temenni ederiz.

Ekim ayının başında BBP Konya il başkanını seçti. Osman Seçgin yeniden güven tazeledi. Daha sonra AK Parti il başkanının istifasının ardından Hasan Angı 16 yıl sonra yeniden il başkanı seçildi. Her iki başkanı da tebrik ediyor, başarı olmalarını temenni ediyoruz. Zira, kadim başkent olan Konyamıza hizmet etmek ayrıcalık olduğunu bilcümle bilir ve öyle de hareket eder.

Aynı zamanda 22 Ekim Pazar günü Saadet Partisi Genel başkan yardımcısı Mesut Doğan il divan toplantısına katılıp, şehrimizi ziyaret etti. Yarında şehrimize bir takım açılışlar yapmak üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Velhasıl yoğun bir siyasi çalışmalar yaşanmakta.

Uzun zamandır çalışması yapılan, yeni bir parti de kurulup, siyasi arenada yerini aldı. Daha da yeni partilerin kurulacağını tahmin ediyorum. Türk milletini, ne kadar fırkalara ayırabilirlerse o kadar işlerinin kolaylaşacağını bilen Siyonistler, bu düsturla hareket ederler.

Müslüman feraset sahibidir. Nerede nasıl yapacağını, ne şekilde davranacağını gayet iyi bilir. Partilere, mezheplere ayrılsa da konu ülke meselesi ise tek yürek-tek vücut olur. Düşmanların karşısında kurşun geçirmez blok satıh gibi dikilir. Fitne-fesat içinde günlerini geçiren zavallılar, boşuna heveslenmesinler, hüsrana uğrarlar.

 Bunlara en güzel cevabı Rabbimiz Kasas Suresi 39. Ayet’inde veriyor;

 “Ve o ve onun orduları, yeryüzünde haksız yere kibirlendiler. Ve kendilerinin, bize rücu  ettirilmeyeceklerini (döndürülmeyeceklerini) zannettiler.”

Allah birliğimizi, dirliğimizi daim ettirsin diye hep birlikte dua ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR