Fırınlarda denetimler sıklaştırıldı 

Fırınlarda denetimler sıklaştırıldı 

Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yürütülen çalışmalar fırınlarda yapılan denetimler ve uyarılarla devam ediyor.

 

Seydişehir Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığının korunması ve hijyen şartlarının sağlanması amacıyla bakkal, market ve fırınlarda denetimlerini sıklaştırdı. Ekmeklerin hijyenik koşullarda satılıp satılmadığını denetleyen zabıta ekipleri, satıcıların eldiven takıp takmadıklarını da kontrol etti.  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, halk sağlığını ilgilendiren konularla Zabıta ekiplerinin denetimlerine devam edeceğini kaydetti.

Başkan Tutal; ekiplerimiz yapmış oldukları denetimlerde ekmek kasalarının hijyenik , servis araçlarının temiz olması, çalışanların maske ve eldiven kullanmaları, ekmek satışı yapan ve kasada para alan kişilerin ayrı olması, müşteri ile aralarında sosyal mesafelerin korunması ekmek tavalarının her gün temizlenmesi, kullanılan bezlerin  hergün temizlenmesi , unların paletler üzerinde korunması konularında uyarılarda bulunuyor" dedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koravirüs salgını nedeniyle hijyen ve dezenfekte konularının önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Tutal; manav ve pazar yerlerinde ekmek satışlarının yapılmaması, fırın bacalarının çevre kirliliğine karşı bakımının yapılması marketlerde bulunan dolapların kasaya ve personel yakın olup satışı direk olarak market personelinin yapması gerekmektedir. Ekmek önemli. Her gün her ailemizin sofrasında bulunuyor. Ekmeğin dokunulmaması gerektiğini hepimizin bilmesi lazım. Çok dikkatli olmalıyız bu konuda. Vatandaşlarımızdan da sağduyu bekliyoruz. Biz fırınımızda tüm önlemlerimizi aldık.  Uyarılarımız yaptık" dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Tutal, koronavirüs nedeniyle  aldıkları kararla doğrultusunda esnaf çay ocaklarının tek kullanımlık bardak  kullanması zorunluluğunu getirildiğini bu konuda ise gerekli önlemlerin alındığını kaydetti.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.