Finansal Fair-Play kararı TFF’ye bağlı 

Finansal Fair-Play kararı TFF’ye bağlı 

UEFA yapılan toplantı sonrası  2020-21 sezonu için belirlenen Finansal Fair Play yükümlülüklerini  askıya aldı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu bu konuda nasıl bir uygulama yapacağı henüz netlik kazanmadı.  Finansal Fair Play Kulüp Harcama Limitleri Talimatı'nda her türlü değişikliği TFF yönetimi yapar şeklinde bir madde bulunuyor.  Maddeye göre UEFA’nın askıya ladığı bu kararı TFF istediği şekilde uygulayabilecek.

FİNANS FAİR PLAY NEDİR

Takım Harcama Limitleri çerçevesinde kulüpler hem yaz hem de ara transfer dönemi öncesi mali tablolarını TFF'ye bildiriyor. Buna göre Kulüp Lisans Kurulu, her kulüp için bir harcama limiti belirliyor. Bu limitin dışına çıkan kulüplere puan silmeye kadar varan çeşitli cezalar uygulanıyor.

LİMİTLER AŞILIRSA HANGİ CEZALAR VERİYOR?

Yüzde 5'e kadar aşılırsa: ihtar, yüzde 6-10 aşılırsa: kadro sınırlaması, yüzde 11-15 aşılırsa: transfer yasağı, yüzde 16-20 aşılırsa: 1 puan silme cezası ve transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı; yüzde 21-25 aşılırsa: 2 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı; yüzde 26 ve üstü aşılırsa: 3 puan silme cezası, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçının uygulanması.

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.