Filistin için harekete geçme zamanı

Filistin için harekete geçme zamanı

DİVA-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, İsrail planlı bir şekilde Filistin’i haritadan silmek üzere, yeni katliamlar yapıyor. Bizler, İsrail’i kınamakla meşgulüz. Artık zaman kınama zamanı değil, harekete geçme zamanı” dedi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Fidan, Amerika’nın Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyıp Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıması ve İsrail’in Filistin halkına uyguladığı vahşete tepki olarak, “Kudüs’ün, İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi tam bir provokatörlük olaydır. ABD Başkanı Trump, tam bir Neron gibi dünyayı ateşe verdi ve yangın yerine çevirdi. Şu an Filistinli kardeşlerimizin katliama maruz kalarak, şehit edilmelerinin baş müsebbibi, baş aktörü, ABD ve Başkanı Trump’dur. Kudüs ve Filistin meselesi, sadece Filistinlilerin meselesi değildir. Filistin meselesi tüm insanlığın meselesidir” dedi.

DÜNYA ÜLKELERİ ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Terör devleti İsrail’in, katliamlarına devam ettiğini ve dünya ülkelerinin üç maymunu oynadığını belirten Fidan, “Dünya ülkeleri üç maymunu oynuyorlar. Görmüyorlar! Duymuyorlar! İşitmiyorlar! Vicdanları ve merhametleri de yok ki, hissedebilsinler. Hepsi insanlıktan, sevgiden, şefkatten ve acıma hissinden mahrumlar. Vatan müdafaasında şehit olan 62 kardeşimize yüce Allah’tan rahmet, yaralanan binlerce kardeşimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

ZAMAN KINAMA ZAMANI DEĞİL

İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde mazlum, kimsesiz ve çaresiz Filistinli kardeşlerimizi katletmeye devam ettiğini vurgulayan Fidan, “İsrail planlı bir şekilde yavaş yavaş Filistin’i haritadan silmek üzere, yeni katliamlar yapıyor. Bizler, İsrail’i kınamakla meşgulüz. Artık zaman kınama zamanı değil, harekete geçme zamanı. İsrail sadece Filistinlilerin kanını değil, tüm Müslümanların, onur ve şerefini ayaklar altına alıyor. Dünya sessiz ve tepkisiz, Müslümanlar ise duyarsız ve uyumakta. Ümmet başsız ve perişan. Herkes birbirine bakıyor, Kimse ne yapacağını da bilmiyor. Aslında, bölgedeki Müslüman ülkeler başta olmak üzere, tüm dünya ülkeleri, Filistin ve Kudüs konularını çözmek de istemiyorlar, çünkü çaba sarf etmiyorlar. Filistin ve Kudüs, kaderiyle baş başa bırakılmış durumda. İslam’ın ilk kıblesi Kudüs düşerse, tüm dünya Müslümanları vebal altında kalır” ifadelerini kullandı.

SOYKIRIMI LANETLİYORUZ

Fidan, DİVA-SEN olarak boyun eğmeyen, direnen, mücadele eden, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduklarını ifade ederek, “Acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Ramazan öncesi Masum, mazlum ve silahsız sivil Filistinli kardeşlerimize reva görülen katliamları yapan ve seyirci kalanları da tarih terörist diye yazacaktır, bu böyle biline. Hain Terör devleti İsrail’in yapmış olduğu bu soykırımı lanetliyoruz” şeklinde konuştu.      
   
ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.