Filistin için Ağustos ayından beri yürüyor

Filistin için Ağustos ayından beri yürüyor

İsrail'in, Filistin'e yönelik zulmüne tepki göstermek amacıyla İsveç'ten Filistin'e yürüyerek giden İsveçli aktivist Benjamin Ladraa, Konya'ya geldi.

İsveç'in Göteborg kentinden 15 Ağustos 2017'de yola çıkıp Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye gelen Ladraa, bebek arabasında çadırı, uyku tulumu, yedek bataryaları ve şarj için aldığı güneş panelleri ile seyahatine devam ediyor. 8 Nisan'da İstanbul'dan yola çıkan 25 yaşındaki Ladraa, geçtiğimiz gün Konya'ya ulaştı. Konya'da anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen "İsrail ve ABD protesto" eylemine katılan Ladraa, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

FİLİSTİN DAVASINI ANLATIYOR

9 ayı aşkın süredir yolda olan Ladraa, yürüyüşteki amacının Filistin'in haklı davasının yanında olduğunu göstermek ve Filistin'de yaşanana zulümlere dikkat çekmek olduğunu belirterek, "Ağustos ayından beri yürüyorum. Yolda geçtiğim şehirlerde Filistin davasını anlatıyorum. Pek çok lisede, üniversitede konuşma yaptım. Çeşitli STK'lar da bulunduğum şehirlerde beni ilgi ile karşıladılar. Filistin'in özgür bir hale gelebilmesi için tek çıkar yol var, o da harekete geçmektir" dedi. Hareketin de birlikte yapılması gerektiğinin altını çizen Ladraa, din, dil, ırk fark etmeksizin İsrail'deki zulmün durdurulması için bir araya gelinmesi gerektiğine işaret etti.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIYOR

Güzergahı üzerinde iki ülkeye daha gideceğini iade eden Benjamin Ladraa, "Sırada Lübnan ve Ürdün var. Beni Lübnan'a götürecek gemiye, limana ulaşana kadar sadece 257 km. kaldı. Lübnan'da Trablus'a gideceğim ve sonra Beyrut'a yürüyeceğim. Beyrut'tan sonra, Ürdün'e direkt olarak mı yoksa Mısır'a mı gitme konusunda kararsızım" dedi. Yolculuğunu, sosyal medya hesapları üzerinden takipçileriyle  #walktopalestine etiketi ile paylaştığını anlatan Ladraa, İsrail'in, Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerini duyurmak için bu yürüyüşü gerçekleştirdiğini ifade etti.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.