Filipinler’in Zamboanga Şehrinde Türk Girişimcilerden İftar

Filipinler’in Zamboanga Şehrinde Türk Girişimcilerden İftar

Filipinler’in güneyindeki Zamboanga şehrinde, Filipinler Türkiye Ticaret Odası (TCCP) ve Filipinler – Türk Tolerans Okulları’nın işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yapıldı. Programa şehrin seçkin davetliler,...

Filipinler’in güneyindeki Zamboanga şehrinde, Filipinler Türkiye Ticaret Odası (TCCP) ve Filipinler – Türk Tolerans Okulları’nın işbirliği ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yapıldı. Programa şehrin seçkin davetliler, işadamları, bürokratlarının yanı sıra Zamboanga Belediye Başkanı Beng Climaco de katıldı.

Programda konuşma Climaco, “Bizler için Türk mutfağından yemekler hazırlayan bayan öğretmenlere teşekkür ederim. Uzun süre bir araya gelmekte zorlanan Müslüman ve Hristiyan işadamları ve bürokratları bir araya getiren bu iftar programlarının, diyalogların artmasına da vesile olmasından dolayı önemsiyorum. Sizler iftarlarda dualar ediyorsunuz, ben de duamı yaptım ve sizin duanıza katılmaya geldim. İnşallah barışın temini ve sulhun devamına vesile olur bu toplantılar.” dedi.

Programda geçen yıl Haiyan tayfununun vurduğu ve yaklaşık 10 bin insanın öldüğü Tacloban şehrinde sağlık taramasına katılan, aynı zamanda Türk okulları velileri olan Zamboangalı doktorlara plaket verildi.

Uzun süre Türk okullarında görev yapan Şifa Üniversitesi İngilizce Bölüm Başkanı Sami Şahin Duran da misafir olarak katıldığı programda, “Düzenlenen bu programda da görüyoruz ki diyalog ve sevginin halledemediği hiçbir şey yok.” açıklamasında bulundu.

Programın sonunda Zamboanga Belediye Başkanı Beng Climaco’ya Türk kültüründe ayrı bir önemi olan çini işlemeli tabak hediye edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.