Filipinler'de Dostluk Yemeği

Filipinler'de Dostluk Yemeği

Filipinler'in başkenti Manila'da San Juan Şehri Valiliği ve ICAD Vakfı arasında “Dostluk Yemeği” gerçekleştirildi.Manila'daki San Juan Şehri Valiliği'nin ev sahipliğini yaptığı programa 200'den fazla Filipinli ve çok sayıda Türk davetli...

Filipinler'in başkenti Manila'da San Juan Şehri Valiliği ve ICAD Vakfı arasında “Dostluk Yemeği” gerçekleştirildi.

Manila'daki San Juan Şehri Valiliği'nin ev sahipliğini yaptığı programa 200'den fazla Filipinli ve çok sayıda Türk davetli katıldı. Programa San Juan Valisi Guia Gomez, ICAD Vakfı Genel Müdürü Malik Gencer, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Cihangir Arslan, Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut, Türk okulları yöneticileri ile Filipinli ve Türk işadamları katıldı.

Programda konuşma yapan San Juan Valisi Guia Gomez, daha önce ICAD Vakfı'nın ev sahipliğinde Türkiye'ye gittiğini belirterek,Türkiye'nin güzelliğinden, eğitiminden ve zengin tarihinden bahsetti. Valiliğini yaptığı şehirde iki tane Türk okulunun olmasının kendileri için ayrıcalık olduğunu ve bu Türk okullarının Filipinler'in eğitimine katkı sağladığını ifade etti.

Ayrıca Türk okulu yöneticilerine başarılarından dolayı vali tarafından plaket verildi.

ICAD Vakfı Genel Müdürü Malik Gencer yaptığı konuşmada, "Bu akşamki dostluk yemeğimizde tam bir diyalog ortamı var. Çünkü farklı kültürden, farklı ırklardan insanlar bir araya geldi. Bizim evrensel diyaloğa ihtiyacımız var. Bu diyaloglar sayesinde insanlar birbirleriyle daha iyi kaynaşıyor." dedi.

Programda Türk yemekleri, tatlıları ve Türk kültüründe farklı bir yeri olan Türk kahvesi ikram edildi.

San Juan Valisi Guia Gomez, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bu gerçekten harika bir program. San Juan Valiliği olarak böyle bir geceye ev sahipliği yapmak bizim için onurdur. Ben Türkiye'ye gittim. Umarım gelecek yıl belki tekrar giderim. Türk insanının nezaketini ve cömertliğini beğendim." dedi.

Programın sonunda toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi yapıldı. ICAD Vakfı Genel Müdürü Malik Gencer, San Juan Şehri Valisi'ne el yapımı çini tabak hediye etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.