Filinta dizisi ilk bölümüyle nefes kesti

Filinta dizisi ilk bölümüyle nefes kesti

TRT 1'nin yeni dönem dizisi Filinta, ilk bölümüyle izleyicinin karşısına çıktı.

Son dönemde iddialı dizilerle izleyicilerin karşısına çıkan TRT'nin yeni dizisi Filinta, Türk televizyon tarihinde ilk Osmanlı polisiyesi.

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı, başrollerinde Serhat Tutumluer, (Boris Zaharyas), Mehmet Özgür(Kadı Gıyaseddin Hatemi), Onur Tuna (Filinta Mustafa), Naz Elmas(Azize), Damla Aslanalp(Lara Zaharyas) gibi isimlerin olduğu dizi, ilk bölümüyle, Diriliş-Ertuğrul'dan sonra ikinci iddialı dönem dizisi olduğunu kanıtladı.

FİLİNTA'NIN KONUSU

Filinta, adalet, dostluk, kardeşlik kavramlarını ortaya koyan bir dizi. İlim irfan sahibi Kadılar, adaletin kılıcını 600 yıl Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'de taşımış, dünyanın en büyük imparatorluklarından olan Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar boyunca dirliğini sağlamış, toplumda huzuru ihtisas etmişlerdir. Filinta işte bu nedenle, Osmanlı’nın temel gücü olan hukuka bir saygı duruşudur.

Hikaye Galata Kadısı Gıyasettin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir. Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyasettin ise, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya’da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca - öğrenci ilişkisi vardır. Hikayemiz, Mustafa ve Ali’ye kurulan bir komplo ile başlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.