Fildişi Sahili’nde Asker Kışlaya Döndü

Fildişi Sahili’nde Asker Kışlaya Döndü

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, maaşlarını alamayan askerlere ödeme yapılacağını açıkladı.Fildişi ordusuna sonradan alınan bazı askerler, ödemelerde yaşanan sorun nedeniyle sokağa çıkarak eylem yapmıştı....

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, maaşlarını alamayan askerlere ödeme yapılacağını açıkladı.

Fildişi ordusuna sonradan alınan bazı askerler, ödemelerde yaşanan sorun nedeniyle sokağa çıkarak eylem yapmıştı. İç savaştan yeni çıkan ve huzuru yakalamaya çalışan ülkede, askerlerle konuşan Savunma Bakanı Paul Koffi Koffi, sakin olmaları çağrısında bulunmuş, sorunun çözüleceğini açıklamıştı.

Eylemci asker temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, sorunun çözümüne dair planını açıkladı. Cumhurbaşkanı Ouattara, "Bakanımın da dediği gibi sorununuzu çözüme kavuşturacağız. Ödemeleri Kasım ayı sonu itibariyle iki taksit olarak ödeyeceğiz. Biz bu mevkiye insanların sorunlarını çözmek için geldik. Ortada bir anlaşmazlık varsa konuşur anlaşırız. Sizler askersiniz, asker dahi olmasanız bu ülkenin bir vatandaşı olarak sorununuzu çözmemiz lazım. Şimdi geri dönün ve arkadaşlarınıza bu dediklerimi aynen iletin." dedi.

Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra ülkede eylemler sona ererken sokaklardaki bariyerleri kaldıran askerler kışlaya çekildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.