Fikret Orman: Benim Oyuncularım Seçilmiş Özel İnsanlar

Fikret Orman: Benim Oyuncularım Seçilmiş Özel İnsanlar

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendi oyuncularının, seçilmiş ve özel insanlar olduğunu söyledi.    Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirilen ‘Vodafone KaraKartal’ programının tanıtım toplantısının...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kendi oyuncularının, seçilmiş ve özel insanlar olduğunu söyledi.

    Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirilen ‘Vodafone KaraKartal’ programının tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarını hem yapımı devam eden stadyumu gezdirdi, hem de kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

VOLKAN DEMİREL'İN MİLLİ MAÇTA SAHAYI TERK ETMESİ

    

    Bir basın mensubunun, Fenerbahçeli Volkan Demirel'in Kazakistan maçı öncesinde küfür edildiği gerekçesiyle sahayı terketmesine örnek olarak “Tolga Zengin eldivenlerini çıkartıp maçı terk etse sizin tavrınız ne olurdu merak ediyorum?” şeklindeki sorusuna Başkan Orman, "Benim oyuncularım seçilmiş, özel insanlardır. Karakterli çocuklardır ve hareketlerini irdeleyerek yapan insanlardır. Şimdi bunları konuşuyorum diye başkalarınınki bunun tersidir manası çıkmasın. Benim oyuncularım bireysel bir olayla karşı karşıya kalmazlar, öyle bir olayın muhatabı olmazlar. Her yere gittiklerinde rakip taraftarlar tarafından da alkışlarla karşılanırlar. Hiçbir kulübe, camiaya karşı eylem içinde bulunmazlar. Ben Türkiye'nin her stadına gidiyorum, sporun güzel taraflarını ortaya koyuyoruz. Ben ve tüm sporcularımız hiçbir zaman tahrik içinde olmadığımız için gayet medeni şekilde seyrediyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına gidiyorum. Hiçbir tepkiyle karşılaşmadım. Benim oyuncum da karşılaşmaz." diye konuştu.

    Kulüp yöneticilerine hakemler hakkında eylem veya ağır yorum yaptıkları takdirde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 1 yıl men gibi cezalar vereceğinin hatırlatılması üzerine Başkan Fikret Orman, "Ben zaten kimseyi cephe alarak bunları gündeme taşımadım. Camia içinde büyük tepkiler oluşuyor. O günkü açıklamamda kimseye karşı değildi. Hatta ben demiştim ki 'bizden bunu bekleyenler beklemesin' demiştim. Başka camianın başkanı yapıyor diye söylemedim onları Fenerbahçe maçında altıncı çizgi hakemin görmediği pozisyonda benim oyuncum güreş müsabakasında olur gibi yere indiriliyor, hakem görmüyor. Aynı çizgi hakemi yine Fenerbahçe maçında hakemin görmediği pozisyonu durdurup penaltı veriyor. Bu yüzden bizim ifadelerimizin ne manaya geldiğini gayet iyi anladılar ve bu yönde tedbirler aldılar. Bu Türk futbolu için bir kazanç. Futbol sahada oynanan bir oyun. Oyuncuları belli. Bu oyuncuların içinde başkanlar yok, yönetim kurulu üyeleri yok. Bizler seyirci olarak gelen insanlarız. Başkanın ve yöneticilerin oyunun içinde olmasına karşıyız." diye konuştu.

    Başkan Orman kendisine yöneltilen, “Geçtiğimiz günlerde ve dönemde hem Fenerbahçe hem de Galatasaray ile statlarında oynama konusunda anlaşamamıştınız. Gelecekte bu kulüplerin sizin stadınızda oynama durumları oluşursa tavrınız ne olur?” diye sorulmasına, Orman, "Kötüden örnek olmaz diye düşünüyorum. Yanlış yapılana siz de yanlışla devam ederseniz yanlışı devam ettirirsiniz. O günkü şartlar, ortam ne olur bilmiyorum. Kırgınlıklarım var. Ama bunlar büyük camialar. Beraber yaşamak ve dostluk içinde gitmesi gereken camialar. Böyle durum olsa bizim imkanımız olsa ben verilme taraftarı olurum. Taraftarlardan tepki geliyor düşüncesinin arkasına sığınmadan bunu yaparım. İrademiz neyse onu uygularız. Ben kesinlikle onlar bunu yaptı biz de aynısını yapacağız taraftarı değilim. İnsanlar gidiyor, kurumsal ilişkiler devam ediyor.”dedi.

    Kasımpaşa yöneticilerinden kendilerine borcu olduğu gibi duyumlar olduğunu kaydeden Fikret Orman, "Kime ne borcumuz var. Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya bir lira borcu mu var? Ayıp şeyler. Yanıt vermediğiniz zaman Beşiktaş'ın borcu varmış gibi algılanıyor. Hiçbir kulübe ve kimseye vadesi gelmiş borcumuz yok" diye konuştu.

    Trabzonspor maçının Konya'da oynanmasını çok istediğini fakat henüz kesin bir karar vermediklerini ifade eden Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Trabzonspor maçını Konya'da oynama ihtimali var. Anadolu'da daha çok maç oynamak istiyorum. Türkiye'nin her yerinde Beşiktaş taraftarı var. Bizim de oralarda oynamamız sempatik oluyor. İhtimallerden biri Konya Stadı'nda oynamak. Arkadaşların iyi izlenimleri var.”

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ayrıca statlarını daha hızlı yapmayı çok istediklerini söyleyerek, "Otel odalarında hayat geçmiyor, bir eve ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

     Orman, stat bittiğinde kulüp binasını da oraya taşıyacaklarını ve böylece 1.5 milyon dolar civarında gelir elde edeceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.