Fikirli: Süper bir stad

Fikirli: Süper bir stad

İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret FikirliStadın Konya plakasıyla uyumlu olması böyle mana yüklenmesi güzel.

İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret FikirliStadın Konya plakasıyla uyumlu olması böyle mana yüklenmesi güzel. Ancak bunu yapan güzel yapmış, düşünen güzel düşünmüş. Konyalı da buna sahip çıkmalı artık. Çünkü milli bir servete sahip çıkmış olacak.

Torku Konyaspor’un eski Asbaşkanı, İstanbul Konyalılar Derneği Başkanı Kudret Fikirli, TSYD Konya Şubesini ziyaret ederek, başkan Recep Çınar’la görüştü. Ziyarette yeni stat ve Torku Konyaspor ile ilgili görüşlerini ve duygularını ifade eden Fikirli, Konya’nın dolayısıyla da Türkiye’nin süper ötesi bir stada kavuştuğunu belirterek, Konyalıların bu stada sahip çıkmasını istedi. Fikirli, stat yapmanın önemli olduğunu, ancak stadın içini doldurmanın da en az yeni stat kadar önemli olduğunu bildirdi.

KONYAMIZA ÇOK YAKIŞTI

“Türkiye’de spor yatırımları alanında kampanya başlatıldı. 10-12 tane şehirde yeni stat yapılıyor. Türkiye’nin Avrupa şampiyonasına aday olması planda vardı bildiğim kadarıyla. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in çabaları ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Konyalı olması bu anlamda avantaj sağladı. İlk bitirilen statlardan birisi Konya stadı oldu. Konya’ya yakışmış. Henüz stadı gezme şansım olmadı, sadece Balıkesirspor maçını televizyondan izleme fırsatım oldu. Gerçekten şehrimize ve ülkemize yakışan bir stat olmuş. İnşallah stadın içi dolar. Stadı yapmak önemli, ama içini doldurmak daha önemli. Biz bunu İstanbul’da yaşadığımız için biliyoruz. Fenerbahçe’nin 52 bin kişilik stadına 15 -20 bin kişi geldiği zaman taraftar yok gibi gözüküyor. Stadın Konya plakasıyla uyumlu olması böyle mana yüklenmesi güzel. Ancak bunu yapan güzel yapmış, düşünen güzel düşünmüş. Konyalı da buna sahip çıkmalı artık. Çünkü milli bir servete sahip çıkmış olacak.”

TORKU KONYASPOR KALICI OLMALI

“Torku Konyaspor çok zahmetli şekilde lige çıktı ve bu ligde yoluna devam etmeli. Torku Konyaspor artık asansör takım olarak değil bu ligde kalıcı olmalı ki kendisine yeni hedefler koymalı. Taraftarların bilet alarak, kombine alarak, lisanslı ürünler alarak ve takımlarına saha içine saha dışına tribünlere reklam vererek her alanda destekleyerek kulüplerine destek olmalıdır. Neticede Konya’nın bir numaralı değeri bu takım. Çevre illerde süper ligde mücadele eden çok takım yok. Bu nedenle o illerden rakiplerini seyretmeye gelen taraftarlarda olacaktır. Torku Konyaspor ortalama 25 bin seyirciyi yakalaması gerekmektedir ki bu ligde kalıcı olsun. Bu stadın hakkı da yapılan ve harcanan emeklerde boşa gitmemiş olsun.”

TAKIMDA DENGELER KORUNMALI

“Torku Konyaspor, bu sezon iyi transferler yaptı. Tabi iyi transferlerin yapılmış olması iyi sonuç alınacak anlamına gelmez. Başarılı olmak için birçok sebep vardır. İlk önce kulüp iyi yönetilmelidir. Futbolcunun hakkı zamanında verilmelidir. Bunlar olursa o zaman saha sonuçlar kendiliğinden gelir. Çünkü dünyanın en iyi takımını kur, futbolcu seni bir ay idare eder, iki ay idare eder, ama üçüncü ay ya idmana çıkmaz ya da şehri terk eder gider. Özellikle de yabancı futbolcular. Yabancıların hakkını verirsin kendi çocuklarının sırtını sıvazlarsan o da olmaz. Yerlilerde küser. Neticede zamanında bunları yaşadık. Takım içinde dengeleri iyi kurmak lazım. Eğer bir oyuncu diğerlerine göre çok yüksek ücret almışsa, kendisinin dışlandığını hisseden oyuncu da dara geldiğinde ‘para verdiğiniz oyuncu kurtarsın’ der ve arıza çıkar. Bunlara dikkat etmek lazım. Yönetim kendi içerisinde uyumlu çalışırsa ödemelerini zamanında yaparsa bu takım sonuç alır diye düşünüyorum.”

KALECİ KONUSUNDA SINIFTA KALINDI

“Transfer döneminde yapılan barız bir hata var. Beş yabancı kısıtlaması olduğu bu dönemde, kaleci tercihinin yabancıdan yana kullanılmasını eleştiriyorum. Oraya buraya bahane bulmanın manası yok, geçtiğimiz sezondan sınırlamanın açıklandığı herkes tarafından biliniyordu. İlk transferin hatta listenin en başında yerli kaleci olması gerektiğini düşünüyorum. Şu zamanda süper ligde yerli kaleci sıkıntısının olduğu bilinen bir durum, bunun için yönetimin bu konu üzerinde durması gerekirdi diye düşünüyorum. Fenerbahçe’yi ya da başkanını beklemeyi anlamsız buluyorum.”

PASSOLİG İÇİN ORGANİZE OLACAĞIZ

Konya dışında yaşayan insanlar olarak, özellikle de dernekler olarak Passolig için bir planımız bir çabamız olmadı. Ancak bu olmayacak anlamına gelmesin. Passoligde hala bir karmaşa var. Bu netleşirse, neticede Torku Konyaspor İstanbul’a 5 sefer gelecek. Bunun için takımı desteklemek isteyen İstanbul’daki Torku Konyasporlular statlara gelecektir. Mutlaka bu kartları almaları gerekmektedir. İstanbul Konylalılar Derneği olarak bizde bir kampanya organize edebiliriz. Pazartesi günü yönetim kurulu toplantımızda bu konuyu ele alabilir, konuşabiliriz. İstanbul’da bulunan diğer ilçe derneklerimizle de görüşerek kampanya başlatabiliriz. İnşallah bizimde bu konuda kulübümüze şehrimizin takımına katkımız olur diye düşünüyorum.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Son olarak eklemek istediğim bu yeni stadın yapımında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e emek ve harcadığı zaman içinde ayrı teşekkür ediyorum. Konya’ya çok çok önemli bir eser kazandırmıştır. Bunu kimse inkar edemez. Artık Konyalı göğsünü gere gere muhteşem bir stat da maç izleyebilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.