A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

Fıkıhi sorular ve cevaplar

Fıkıhi sorular ve cevaplar

S.1) Hocam; Zina nedir, hükmü nedir açıklar mısınız? 

C.1) Zina; İslam’da en büyük günahlardan biridir. Kur’an’da şöyle buyurulur “Zinaya yaklaşmayınız çünkü o çok çirkin bir şey kötü bir yoldur.” (İsra-32.ayet)

Peygamberimiz (sav) Şöyle buyurur “Bir zani (zina eden) zina ederken mümin olduğu halde bu fiili yapamaz. (Zina edemez) (Buhari, Müslim)

İmam-i Gazzali İhyada şöyle der “Mümin büyük günah işlerken gömleğin çıktığı gibi iman çıkar, o esnada ölürse imansız gitmesinden korkulur. Evli insan zina yaparsa recmedilerek öldürülür.

Zinanın afetleri:

A-Dünyada görülen afetler; 1-Rızık darlığı olur, rızkın bereketi kalkar. 2-Hayırlardan mahrum olur. 3-İnsanların ve meleklerin laneti, nefreti o zani üzerine olur.

B-Ahirette görülecek felaketleri; 1-Allah (cc)ın azabı şedit olur. 2-Hesabı çok çetin olur. 3-Kabir azabı şiddetli olur. 4-Allah (cc) tarafından cehenneme atılır.

S.2) Hocam; Özür dileyerek soruyorum, Livata nedir? Livatanın hükümü nedir? Toplum olarak görülen bir cezası var mıdır? Açıklarsanız faydalı olacak inşallah.

C.2) Livata; Allah (cc) ın hiç sevmediği kötü fiillerden biridir. Erkekle erkeğin cinsel temasıdır. Çok çirkin bir iştir.

Kur’an’da şöyle der “Siz Rabbiniz’in sizin için yaratmış olduğu eşlerinizi bırakıp da insanlar içinden erkeklere mi gidiyorsunuz, doğrusu siz haddi aşmış bir kavimsiniz” (Şura Süresi 165-166 ayetler) Peygamberimiz (sav) şöyle buyurur; “Sizin için korktuğum şey Lut kavminin kötü amelidir.” (Hakim) Yine Efendimiz (sav) şöyle buyurur “Lut kavminin amelini yapanlara Allah lanet etsin” diyerek böyle kimseleri arka arkaya üç defa lanet etti. (Nesai)

Nehai de şöyle der; “Bir kimseyi iki kere recmetmek olsaydı o livata işleyenler olurdu” demiştir.

Bu gün bunların dernekleri var İstanbul’da yürüyüş yapıyorlar, toplum olarak göz yumulursa çok büyük belalar gelir. Örnek; Lut (as)ın kavmi Filistin Eriha bölgesinde yaşıyordu, 200 bin nüfuslu Sodom, 200 bin nüfuslu Komora şehirleri vardı, 70 bin insan teheccüt namazı kılardı, lutilere göz yumdular, Allah (cc) bir gece onları açık deniz yüzeyinden 384 metre tabana gömdü, hala izleri var, bunlardan ibret almak lazım.

Selam ve dua ile Allah (cc) emanet olunuz.

23 Mart  2017 Perşembe 

İletişim  : GSM.05057721593

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR