A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

Fıkıhı Soru ve Cevaplar

Fıkıhı Soru ve Cevaplar

S-1) Hocam; son günlerde sokaklara zinaya davet eden, telefon numarası yazılı kartlar atılıyor. Zina ve hükmü hakkında bilgi verirmisiniz?

C-1) Zina gayri meşru (nikâhsız) birleşmenin adı olup büyük günahlardandır ve haramdır.

İslam ululemre beş görev yüklemiştir;

a) Tabasının neslini korumak

b) Ülkede yaşayanların canını korumak

c) Vatandaşların malını korumak

d) Tabiasının dinini koruma

e) Irzını korumak

Dinimiz nesli korumaya çok önem verir. Kur’an’da: “Zinaya yaklaşmayın, çünkü o çok kötü bir yol, çok çirkin bir iştir” buyurulur. (İsra:32)

“Bir kimse Mümin olduğu halde zina etmez, İman o kimseden gömleğin çıktığı gibi çıkar- o esnada ölürse imansız olarak ölür” Peygamberimiz (sav)  buyurur. Sahabeden biri zinayı şöyle haber verir:

Dünyada görülen zararları:

a) Rızk darlığı olur. Rızkından bereket gider, geçim sıkıntısı çeker.

b) Hayır ve hasenattan mahrum kalır.

c) Allah’ın gazabını üzerine çeker, yüzünde nur kalmaz, insanlar ondan nefret eder.

Ahirette göreceği zararlar:

a) Kabir azabı çetin olur

b) Hesabı çok zor geçer, sual meleklerine cevap veremez.

c) Allah-u Teala tarafından cehenneme atılır.

Örnek bir hikâye;

Osmanlı hâkimiyeti döneminde su satan biri varmış. Su vermek bahanesiyle birinin evine girmiş ve o evin kadınıyla zina etmişler. İki gün sonra tekrar buluşmak üzere sözleşmişler ve ayrılmışlar. Kocası evine döndüğünde, hanımında bazı değişiklikler görmüş ve şüphelenmiş.

Eşini sıkıştırınca de hanımı: Falan kimse seni sormaya geldi. Senin evde olmadığını anlayınca bıçak çekti ve zorla ırzıma geçti, ama kimseye söyleme yarın yine gelecek dedi ve ağlamaya başladı. Adam kafasını elleri arasına alıp uzun, uzun düşünür ve şöyle der:

“Çalma el kapısını, çalarlar kapını” Etme –Bulma dünyası… Daha önceki yaptığına pişman olur ama faturayı çok pahalıya öder.

İrşad Vakfı’na soru sormak için bir delikanlı geldi ve ağlayarak şu olayı anlattı: Hocam ben evli bir komşu kadın ile zina yaptım. Eşimden uzaklaştım, boşanmanın yollarını aradım. Daha sonra pişman oldum ve o kadından vazgeçtim ve eşimle barıştım çünkü çocuklarımız vardı.

Daha sonra eşimin de o kadının kocası ile benden intikam almak için zina ettiğini öğrendim.

İkimiz de çok pişmanız, ne yapacağımızı bilmiyoruz dedi. Bu kardeşimizin ızdırabı çok ağırdı.

Buna çare bulmak ve yardımcı olmak da çok zordur.

Evet değerli kardeşlerim, son günlerde boşanmalar hızla artıyor. Sokaklar bir acayip oldu. Okulların durumu hiç iç açıcı değil. Sigara, içki, uyuşturucu kullanma yaşı onikilere düştü. İlkokullara kadar yaygınlaştı. Zina, fuhuş aldı başını gidiyor. Tedbir alınmaz ise sonumuz felaket Allah korusun…

 

S-2) Köylerde dahi kızlarımızın başları açık, ağızlarında sigara, dar pantolon giyiniyorlar. Bunun sonu ne olacak Hocam? Lütfen ikaz edermisiniz?

C-2) “Kim erkeğe benzerse o melundur” buyuruyor Peygamberimiz (sav) Bir başka hadiste: “Öyle bir zaman gelecek ki siz onları karış karış, aynen taklit edeceksiniz. Hatta onlar keler deliğine girseler siz de girmeye çalışacaksınız.” buyuruluyor. “Kim bir kavme benzerse ondandır.” “Başkalarına benzemeye çalışanlar bizden değildir” Hadisi konuyu açıklamak için yeterlidir.

 İşte bu kılık ve kıyafetteki bozulmalar; dinden, Allah ve Resulünden uzaklaşmanın alametidir. Şuurlu ve imanlı bir kimse bu davranışlarda bulunamaz.

 

S–3) Hocam affedersiniz ama kadının âdeti bittikten sonra yıkanmadan ilişkide bulunabilirmiyiz?

C–3)Hanefi Mezhebine göre kan kesildikten sonra, yıkanmadan ilişkiye girilebilir. İmam Şafi’ye göre ise yıkanmadan, temizlenmeden ilişkiye girmeleri haramdır. Fetva bu şekildedir.

Selam ve Dua ile Allah (c.c) emanet olunuz.  23.06.2014

İletişim bilgileri  :

(aligalipdogan.blogspot.com        [email protected]

[email protected]     [email protected] )

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR