A. Galip Doğan

A. Galip Doğan

Fıkıh Sorularına Cevaplar

Fıkıh Sorularına Cevaplar

S.1)) Hızır (A.S) kimdir? Peygamber midir? Hala yaşıyor mu? Görüşenler var mı? Açıklar mısınız?
C.1) Hızır (A.S) Saba doğumludur, kendi ifadesiyle ‘İbrahim (A.S) ateşe atılırken ben küçüktüm, 7-8 yaşındaydım Allah’ım İbrahim yok mu diye dua edince, babam ağzıma bir tokat vurup beni susturmuştu’ diyor.
Hızır (A.S) yaşıyor ama peygamber değildir. Yemesi içmesi bizim gibi her zaman değildir. Her yüzyılda bir vucuden yenileniyor. Her şekle girebiliyor, Tayyi Mekandır ışığın hızı saniyede 3 000 000 Km./sn.’ dir. Hızır (A.S) ışık hızından on misli daha hızla hareket etmektedir. Görüşenler var Kur-an’ı Kerim de Musa (A.S) ile görüşmesi ve üç olay anlatımı vardır. Bu ayette sabit olduğu için inkar küfre götürür.
Bugünde görüşenler vardır Ladikli Ahmet ağamız bir ömür boyu onunla yatmış onunla kalkmıştır. Bugünde onların vekilleri Hızır (A.S) görüşüyorlar. Elhamdülillah gören ve görüşenlerle bizde görüştük.
S.2) Hocam ruh alem-i olayı nedir? Ben bir toplantıya katıldım. Ruhlar geldi fincanlar yürüdü yazı yazıldı, açıklar mısınız?
C.2) Ruhun ne olduğunu mahiyetini bilemiyoruz. Sevgili peygamberimiz (S.A.V)’e ruh nedir? Diye sormuşlar şu ayet inmiş………..
Ruhların beş makamı vardır diyor Said Nursi Hazretleri;
1- alel ade insanların ruhları; alem ervahdadır ya hürdür ya esirdir, ya sıkıntıda ya huzurludur.
2- Şehitlerin ruhları; bunların ruhları serbesttir tüm ruhları bağışlanmıştır. Alay-i İlliyine yüksekliktedir.
3- Evliyaların ruhları; bunlar serbesttir Tayyi mekandır hürdür makamları nurdur.
4- İlmiyle amel eden; ilmel yakin sahibi olanların ruhları bunlarda hürdür Tasarruf sahibleridir.
Not: Hızır, İlyas (A.S)’ın ruhları gibi bunların bizim devamlı yemeğe ihtiyacı yoktur, Ama zaman zaman yerler içerler hayattadırlar. Peygamberlerin, nebilerin ruhları İdris (A.S), İsa (A.S) gibi yeryüzünde olan yemeyen peygamberlerin ruhları o sizin gördüğünüz ruh değil, cindir.
S.3) İmam mehdi kimdir? Gelmiş midir? Nerdedir? Açıklar mısınız?
C.3) İmam’ı Mehdi Peygamber (S.A.V)’ın geleceklerdir, mücedittir. İslam birliğini kuruyacak nurmal bizler gibi olacak kolları uzun, dizlerinin altında olacak sonra Kudüs’te bir sabah namazı İsa (A.S)’la birlikte Mescidi Aksa’da birleşecekler. Dünya sulh ve sukune erecek.
Yahudilerle ciddi mücadele edecek onların sonu olacak hadiste şöyle buyurur; ‘Yahudilerin arkasına sakladığı taş ve ağaçları arkasında Yahudi var diye haber verecek’ İnşAllah bunlar kıyamete yakın zuhur edecek olaylardır.
S.4) Kızıma büyü yapılmış, çok sıkıntılı evde zor tutuyoruz, bana yardımcı olur musunuz?
C.4) Siz ilk önce psikiyatriye bir gidin, psikologlar görsün muayene etsin, sonra ilmiyle amil bir hocaya gidin. Büyü de yapılmış olabilir tuz veya şeker üzerine şunları okursanız çok iyi olur tesiri kalkar. 3 Fatiha, 7 Ayetel Kürsü, Hıfzuhumaya gelince 101 defa tekrar edeceksiniz. 71 Vedduha Süresi, 111 İhlas Şerif, 111 Falek, 111 Nas, 111 Salavati Şerife okuyun, o tuzu yemeklere şekeri çaya atın İnşAllah faydası olur.
S.5) Cin nedir? Bunlar yaşıyor mu? İnsanlara görünüyor mu?
C.5) Cin can kökünden gelir dumansız ateşten yaratılmış varlıklardır. Onların içinde de Müslüman olanlar, hacca gidenler, veli olanlarda vardır. Bizim gibi yer içerler doğar ölürler ürerler.
Kur’an-da ‘biz insanları ve cinleri ancak bize ibadet etsinler diye yarattık.’ Buyrulmaktadır. Onlarda İslamla mükelleftirler,
S.6) Cinlerin insanlara zararı olur mu? Nasıl olur?
C.6) İnsanlara zararı dokuna bilir korunma yolları vardır. Başta abdestsiz gezmemek. Ve Kur’an’dan ayetler okumak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
A. Galip Doğan Arşivi
SON YAZILAR