Fide sezonu başladı

Fide sezonu başladı

İlkbaharın gelmesi ile birlikte Konya'da fide dikimi başladı.

Kadınlar Pazarı'nda tezgahlara giren sebze fideleri bir bir satılmaya başlandı. 25 kuruş ile 3 lira arasında değişen fideler arasında en çok domates ve biber tercih ediliyor. Antalya'daki seralarda yetişen fideler Konya'daki şarküterlerde ya da pazarlarda satılıyor. Yerli fidelerin ise Mayıs sonuna doğru pazara girmesi bekleniyor. Antalya'da ekimi yapılan tohumlar fide haline gelerek, Konya'da bulunan hal ve pazar yerlerinde satışa sunuldu. Geçen yıla oranla fiyatı neredeyse aynı olan fideler vatandaş tarafından da büyük bir ilgi görüyor.

YERLİ FİDELER 2 HAFTA SONRA

Öz Kartem Şarküteri Sahibi Hasan Kılınç, domates, salatalık, biber, patlıcan, dolma biber ve tatlı biber fidelerinin satışını yaptıklarını belirterek, “Sebzelerin tohumunu Konya'dan gönderiyoruz. Antalya'daki seralarda yetiştikten sonra tekrar buraya geliyor.  Antalya'nın iklimi ılıman olduğu için orada çabuk yetişiyor. Konya'da da 2 hafta sonra köylüler fideleri getirmeye başlar. Mayısın ortasına kadar fideler dikilebilir. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde gidiyor ve fide dikimine çok uygun. Fiyatlarda oldukça uygun. Tatlı biber ve çeşitleri 25 kuruş, , büyük sırık domateslerin ise tanesi 3 lira. Bağların 25 tane si de 1.50 liraya denk geliyor” dedi.

FİDELERE YOĞUN İLGİ

Her yıl fide alıp bahçesine diktiğini belirten bir vatandaş ise, “Bahçesi müsait olanlar fideleri dikip kendi yetiştirdiği sebzeyi yiyor. Her yıl hepsinden en az 25 bağ alırım ve yaz boyunca pazardan sebze almam. Parasında değiliz, bizim için tatlı bir telaş oluyor. Emekli olduğum için bahçemde domates, salatalık ve biber yetiştirerek stres atıyorum, vakit geçiriyorum. Organik olduğu için de kendi yetiştirdiğimi yiyorum. Bakımı biraz emek istiyor ama gübre atınca çabuk gelişim gösteriyor” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.