Feyzioğlu:avukatlar Sistem Dışına Çıkartıldıkça, Devlette Yolsuzluk Zirve Yapar

Feyzioğlu:avukatlar Sistem Dışına Çıkartıldıkça, Devlette Yolsuzluk Zirve Yapar

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kamuda çalışan avukatlar itibarsızlaştırıldıkça, ve sistemin dışına çıkartıldıkça devlet idaresinde her türlü yolsuzluğun zirve yapacağını belirterek, "Yolsuzluk iddialarının...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kamuda çalışan avukatlar itibarsızlaştırıldıkça, ve sistemin dışına çıkartıldıkça devlet idaresinde her türlü yolsuzluğun zirve yapacağını belirterek, "Yolsuzluk iddialarının tavan yaptığı bu süreçte kamuda çalışan avukatların başına avukat olmayan hukuk müşavirlerinin getirilmesi boşuna değildir. Bunların hepsi bizim tarafımızdan bilinen bir planın parçalarıdır." dedi.

Hukuk ve Hayat Derneği ile Türkiye Büro Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen), hakim ve savcılara verilen zammın kendilerine de yapılması için Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’ da katıldı.

Açıklamadan sonra Metin Feyzioğlu da düşüncelerini, "Kamuda çalışan avukatlar itibarsızlaştırıldıkça, ötelendikçe ve sistemin dışına çıkartıldıkça biliniz ki devlet idaresinde her türlü yolsuzluk zirve yapacaktır." dedi. Feyzioğlu, "Biliniz ki devlet idaresinde her türlü hukuksuzluk zirve yapacaktır. Kamuda çalışan avukatları ikinci sınıf yapmak kimsenin haddi değildir. Yolsuzluk iddialarının tavan yaptığı bu süreçte kamuda çalışan avukatların başına avukat olmayan hukuk müşavirlerinin getirilmesi boşuna değildir. Bunların hepsi bizim tarafımızdan bilinen bir planın parçalarıdır. Sistemin içinden avukatı, kamunun içinden kamuda çalışan avukatı çıkarttığımız takdirde Türkiye’de hiç kimsenin hukuki güvencesi kalmaz." şeklinde aktardı.

"MÜCADELEMİZ MADDİYAT MÜCADELESİ DEĞİLDİR"

Hakim ve savcılara verilen zam çerçevesinde mücadelelerinin maddiyat mücadelesi olmadığını belirten Feyzioğlu, mücadelelerinin fikri ve ilke mücadelesi olduğunu söyledi. Feyzioğlu şöyle devam etti: "Bu ilke mücadelesinde biz emekçinin desteğine talibiz. Bu ilke mücadelesinde avukat olsun olmasın biz memurun desteğine talibiz. Biz ninelerin dedelerin çocukların gençlerin desteğine talibiz. Çünkü biz avukatlar ve özelde kamuda çalışan avukatlar biz sizin için çalışıyoruz sizin için mücadele veriyoruz ve bizimde insanca yaşamaya itibarlı yaşamaya bir hakim ve savcının sahip olduğu haklara sahip olarak yaşamaya hakkımız vardır. İşte kavgamız budur bu kavgayı maddiyat olarak görmeyin eğer bu idare biraz daha hukuka saygılı olup biraz daha düşünce hürriyetine saygılı olup biraz daha aza toma biraz daha az biber gazı biraz daha az yurttaşa karşı kullanılacak ağır silah almak yerine veya makam odalarını biraz daha az lüks döşemek biraz daha düşük model mercedes almak yerine oradan tasarruf ettiğini 6 bin hak mücadelecisi avukata tahsis etse zaten bütün sorunumuz maddiyat anlamında bitecektir. Ama biz tekrar ediyorum ilke için mücadele ediyoruz bu ilke yurttaşın hukuk güvenliğine sahip olması ilkesidir. Herkesten destek talebimiz vardır bu avukatların sorunu değildir. Bu avukatların savunduğu yurttaşların sorunudur. Mücadelemiz hukuk devleti içindir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.