FETÖ'nün Rahmi Koç planı

FETÖ'nün Rahmi Koç planı

Meclis Araştırma Komisyonu'na konuşan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan: FETÖ, Koç'un tutuklanması için hazırlıklar yapıyordu.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında toplanan, 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ı dinledi.

FETÖ'nün Rahmi Koç planı
Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan

KOÇ'UN TUTUKLANMASI İÇİN HAZIRLIKLAR YAPIYORLARDI

Önceki yıllarda devletle ekonomik ve adli problemi olan herkesin çözüm yerinin "Fetullah Gülen'in yargısı" olduğunu savunan Arslan, şunları kaydetti:

"Rahmi Koç, FETÖ'ye göre Ergenekon'un 1 numaralı 'Ejder' kod adlı kişisiydi. Örgüt, operasyon kapsamında Koç'un tutuklanması için hazırlıklar yapıyorlardı. Bir problemi olanların çözüm yeri Fetullah Gülen'in yüksek yargısıydı. O yıllarda bu konuları çözmek için buralara giden insanları da yadırgamamak lazım. Çünkü bütün kuruluşları çökecek. Bütün kuruluşları Fetullah Gülen'e yapılacak bir himmete bağlı. Bu himmeti yapmayıp operasyon geçiren nice insanlar gördük.

FETÖ'nün Rahmi Koç planı
Rahmi Koç

AZİZ YILDIRIM'I DA HEDEF SEÇTİLER

Futbol dünyasını ele geçirmek istemeleri, orada dirayetli bir kişi görmek istememeleri dolayısıyla Aziz Yıldırım'ı hedef seçtiler. Yoksa Aziz Yıldırım, 'Çatladıkapı spor Kulübü' başkanı olsaydı operasyon ona yapılacaktı, o kulübe yapılacaktı."

ÇİFT TORBA USULÜ İLE KURA ÇEKTİRME

Örgütün yapısının FETÖ'nün zulmüne uğrayanlar tarafından yakınen bilindiğini vurgulayan Arslan, 1991 yılında örgüt üyelerine çift torba usulü ile kura çektirilmesi olayının da Emniyet Genel Müdürü Ünal Erkan tarafından ortaya çıkarıldığını dile getirdi.

TEKRAR GÖREVE DÖNMÜŞLERDİ

Bu kişilerin belirli bir listeye tabi tutulduğunun altını çizen Arslan, "Emniyette başlatılan bu tahkikat gündeme gelince devletin tamamını ele geçirmeye çalışılan bir teşkilat gözardı edildi. TSK ve diğer kurumlardaki yapılanma ise arka planda kaldı. Bu örgüt gözden uzak tutuldu. Eksiği fazlası olan bütün arkadaşlarımız mücadele etti. Listedeki kişiler görevden uzaklaştırılmıştı ama idari yargı kararı ile bu kişiler tekrar göreve dönmüştü" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.