FETÖ üyelerinden "haberleşme yöntemleri" itirafı

FETÖ üyelerinden "haberleşme yöntemleri" itirafı

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında ifadesi alınan şüpheliler, örgütün haberleşme yöntemlerini anlattı.

Örgütte çeşitli görevlerde bulunan şüpheli M.K. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesindeki ifadesinde, bölge talebe mesulü olanlar ve diğer üst düzey görevlilerin 17-25 Aralık sürecinden sonra telefonlarına Kakao Talk programı yüklediklerini söyledi.

Cemaatle ilgili görüşmelerin artık bu program üzerinden yapılacağının belirtildiğini aktaran M.K, kendisinin de programı yüklediğini dile getirdi.

Sarı renk logosu olan programın içerisinde "TALK" yazdığına işaret eden M.K, "Aynı WhatsApp gibiydi. Her girişte özel şifre istemiyordu. Mesajlaşma ve konuşma yapılabiliyordu. Bir yıl gibi uzun bir süre kullandık." dedi.

Bir dönem üniversite öğrencileri ile ilgilendiğine değinen M.K, 17-25 Aralık'tan sonra cemaatte büyük çözülmenin başladığına dikkati çekti. 

- Örgütün faaliyetlerinin açığa çıkmasından korktular 

Cemaate ait her yapılanmada olduğu gibi öğrenci evlerinde de çözülmenin başladığını vurgulayan M.K, şöyle konuştu:

"Birçok öğrenci evi kapanmaya başladı. Bu dönemde sorumluluğumda sadece iki bölge talebe mesulü kalmıştı. Sonrasında büyük bölge talebe mesulü olarak görevlendirildim. Cemaatte yapılanların açığa çıkmasından korkulduğu için daha gizli olması düşüncesiyle ByLock programı yüklenmesi istendi. Ben de yükledim. Bu programdan sadece mesajlaşabiliyordum. Kakao Talk'tan konuşma da yapabiliyorduk. Programı, belirlediğim kullanıcı adı ve şifreyi yazarak kullanıyordum."

M.K, yazışmaların bir süre sonra silindiğini ifade ederek, "Programın cep telefonumun ekranındaki logosu mavi veya lacivert renkli prizma şeklindeydi. ByLock'u yükledikten sonra söylendiği gibi cemaatle ilgili tüm görüşmelerimizi ve haberleşmelerimizi bu sistemden yapmaya başladık" diye konuştu.

- 1 Kasım'dan sonra başka program yüklendi

M.K. 1 Kasım seçimlerinden kısa süre sonra ByLock'un açılmadığını fark ettiğini ifade ederek, "ByLock'un iptalinden kısa süre sonra telefonumuza başka program yüklendi. ByLock gibi sadece mesajlaşma şeklinde kullanılıyor, mesajlar bir süre sonra siliniyordu. Programın logosu ise Gmail logosuyla tamamen aynıydı. Bu programda mesajlaşmak istediğin diğer kişilerin ID numaralarını karşılıklı olarak eşleştirmek gerekiyordu." diye konuştu.

Özellikle 1 Kasım seçim sonuçlarının ardından yapılanmanın iyice çıkmaza girdiğinin altını çizen M.K, 17-25 Aralık süreciyle cemaatte hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını bildirdi.

Şüphelilerden Ş.G. de emniyetteki ifadesinde, kullandığı programlara ilişkin bilgi verdi.

"17-25 Aralık sürecinden sonra 'Artık daha tedbirli davranacağız. Telefonla görüşme ve normal mesajlaşma yok. Bundan sonra Kakao Talk programıyla irtibat kuracağız' denildi. Daha sonra bu program telefonuma kuruldu." diyen Ş.G, şunları kaydetti:

"Programı kullanan kişilerle yazışma yapılabiliyordu. Kakao Talk'ı yaklaşık 6 ay kullandıktan sonra sildim. 2015'te programı yeniden telefonuma kurdum. Birkaç kez kullandım. Telefonumda 2016'nın yarısına kadar kayıtlıydı. Bana, 2016 yarıyıl tatilinden sonra sistemden ulaşan kişi,  artık kullanılan programın güvenli olmadığını, bu nedenle Coco isimli programın kullanılması gerektiğini söyledi. Programı telefonuma kurdum. Bu programda bir kişi ekleyebilmek için o kişinin ID numarasını bilmeniz gerekiyordu. Yaklaşık 5 ay kullandığım programla iletişim kurabiliyordum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.