FETÖ mağdurları "Kriz Merkezi"ne başvursun

FETÖ mağdurları "Kriz Merkezi"ne başvursun

Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, "Devlette FETÖ temizliği sürüyor. Konya Valiliği'nde kriz merkezi kuruldu. Haksızlığa uğradığını düşünenler kriz merkezine başvursun" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan temizlik operasyonlarının devam ettiğini belirten Uğur Kaleli, örgütle bağlantısı olanların devletten uzaklaştırıldığını söyledi.

OHAL KRİZ MERKEZİNE BAŞVURUN

Kaleli, "Devletin tüm organlarında temizlik var. Konya'da da birçok kişi açığa alındı ve ihraç edildi. Tasfiye noktasında haksızlık yapıldığı yönünde itirazlar geldi. Devlet mağduriyetleri giderme adına önlem aldı. Komisyon kuruldu. Haksız bir uygulamaya maruz kaldığını düşünenler Konya Valiliği bünyesindeki OHAL kriz merkezine başvursun" diye konuştu.

HERKESTEN HESAP SORULACAK

Türkiye'nin PKK, PYD ve IŞİD terörü ile kararlılıkla mücadele ettiğini dile getiren Kaleli, "Terörle mücadele kapsamında 28 belediyeye kayyum atandı. 24 belediyeye PKK bağlantısı nedeniyle kayyum atandı. 4'ünün de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı var. Terörle bağlantısı olan herkesten hesap sorulacak. Herkes bedelini ödeyecek. Hükümet ve devlet bu konuda kararlıdır.

ULAŞIM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

Yatırımların sürdüğünü de ifade eden Kaleli, "Dev yatırımlar yükseliyor. Konya da bu yatırımlardan nasibini alıyor. Ulaşım yatırımları şehir için önemli. Metro, Dış Çevre Yolu Projesi, Lojistik Köy ve Lojistik Köy Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı'na Konya adına teşekkür ediyorum. Konya bir tarım şehri. Tarımın başkenti. Tarım adına atılan her adım şehri ilgilendiriyor. Borçların ertelenmesi kararı sevinçle karşılandı. AK Parti olarak her zaman çiftçilerin yanında olacağız" dedi.

ŞEHRE 4 TRAFO MERKEZİ KAZANDIRILACAK

Bir basın mensubunun, "Geçtiğimiz günlerde il genelinde elektrik kesintisi oldu. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) birbirini suçluyor. Kesintilerin bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınıyor" sorusuna yanıt veren Kaleli, "İki kurum da birbirini suçluyor. Trafolardan kaynaklanan bir sorundu. Altyapı yetersiz. Enerji Bakanı Berat Albayrak ile de görüştük. Yıl sonuna kadar 4 trafo merkezi bitirilecek. Yeni trafo merkezleriyle şehrin 20 yıl elektrik problemi olmayacak" sözlerini kullandı.

ÜLKEYİ ÖĞRETMENSİZ BIRAKMAYACAĞIZ

"Konya'da öğretmen açığı var. Açığın giderilmesi noktasında neler yapılıyor" sorusuna da cevap veren Kaleli, "Bugün itibariyle sözlü sınavlar başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPPS)'de iyi puan elde edenler sözlü sınava giriyor. Kısa süre içerisinde atamalar yapılır. Milli Eğitim Bakanlığı'nda 35 bine yakın öğretmen açığa alındı. Ülkeyi, öğrencileri öğretmensiz bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.