FETÖ elebaşının vaazlarını dinleyenlerin "çetelesi" tutulmuş

FETÖ elebaşının vaazlarını dinleyenlerin "çetelesi" tutulmuş

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün, elebaşına ait kitapların okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetlerin yazıldığı haftalık "çetele" tablosu tuttuğu belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesine başvurulan şüpheli M.K, ilk zamanlar tanıştığı cemaat üyelerine ismini sorduğunda, "Bize abi de, öyle bil yeter" karşılığının verildiğini söyledi.

Herkes gibi kendisinin de zaman içerisinde cemaat olarak bilinen yapılanmanın bir terör örgütü olduğunu anladığını aktaran M.K, cemaatin diyalog ve hoşgörü kavramlarını yapacağı eylemler için bir zemin oluşturmak adına kullandığının ortaya çıktığını vurguladı.

Maddi durumu iyi olmayan kişilerin, üniversite kayıt işlemlerinde ve kalacak yer konusunda yardımcı olunarak yapıya kazandırılmaya çalışıldığını belirten M.K, lise ve ortaokul öğrencilerinin ders çalıştırma bahanesiyle cemaatle tanıştırıldığını kaydetti.

 "Ev abisi" olduğu dönemde genel sorumlunun isteği üzerine evin düzeni ve temizliğiyle ilgili nöbet çizelgesi hazırladığını vurgulayan M.K, "Bir de Fetullah Gülen cemaatinin faaliyeti olarak adlandırılan 'çetele' tablosu tutuluyordu. Bu tabloda Fetullah Gülen'in kitaplarının okunması ve vaazlarının dinlenmesi gibi faaliyetler yer alıyordu. Herkes fırsat buldukça günlük 30 veya 45 dakika bu etkinlikleri yapar, tabloya yazardı. Her hafta bu liste toplanırdı." diye konuştu.

Ev abiliği döneminde bu faaliyetlerin her gün rutin olarak yapıldığını ifade eden M.K, çetelelerin büyük bölge talebe mesullerine teslim edildiğini dile getirdi.

- Tutulan çeteleye göre puanlama

Bir başka şüpheli Ş.G. ise FETÖ/PDY yapılanmasının diyalog ve hoşgörü gibi kavramları maske olarak kullandığına işaret etti.

Her hafta "ev abisi" tarafından verilen hedeflere ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarına değinen Ş.G, şöyle konuştu:

"Evlerde 80 sayfa Fetullah Gülen'in kitaplarından okunması, haftalık 120-140 dakika Fetullah Gülen'in vaaz ve sohbetlerinin yer aldığı videoların izlenmesi gibi hedefler belirlenir, bunlarla ilgili çetele tutulurdu. Daha sonra bu çeteleler diğer evlerle karşılaştırılırdı. Tutulan çetelelere göre puan verilerek puanlama sistemi oluşturulurdu. Ayrıca hedefler arasında haftalık 10-15 sayfa Kur'an-ı Kerim, 50-60 sayfa Risale-i Nur kitapları okunması da yer alıyordu. Biz de verilen bu hedeflere elimizden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyorduk."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.