FETÖ ablasının Bank Asya’daki parası: 42.5 milyon TL

FETÖ ablasının Bank Asya’daki parası: 42.5 milyon TL

Bank Asya'yı kurtarmak için FETÖ'nün akademisyenleri de harekete geçirdiği ortaya çıktı. Akademisyenlerin arasında rekor ise bir 'abla'ya ait. Kadın araştırma görevlisinin bankaya yatırdığı para dudak uçuklattı.

FETÖ’nün Bank Asya’yı kurtarmak için “himmet akademisini” kullandığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bankaya, 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildi. Bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıktığı tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) uzmanlarının 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında Bank Asya hesaplarına yönelik incelemeleri, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nda (DDK) raporlaştırıldı.

2 GÜNDE 197 BİN HESAP AÇTILAR

Raporda, 17-25 Aralık’ın ardından Bank Asya’dan 100 bin kişinin hesabını kapatarak paralarını çektiği, buna karşın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı üzerine Bank Asya’yı kurtarmak için özel bir organizasyon kurulduğu belirtildi. 2 gün içinde bankada 197 bin yeni hesap açılarak milyonlarca lira yatırıldı. Sabah’ta yer alan habere göre; TMSF, 29 Mayıs 2015’te Bank Asya’ya el koyduğunda banka hesapları üzerinde yapılan incelemede örgütün himmet paralarını akademisyenler üzerinden bankaya aktardığı tespit edildi. Bankada 1 milyon TL ve üzeri şüpheli hesaplara yönelik yapılan incelemede, çoğunun akademisyen veya akademisyen eşi olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.