FETÖ 28 Şubat'ta takiyye yaptı

FETÖ 28 Şubat'ta takiyye yaptı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle söyleşide bir araya geldi.

28 Şubat’ın toplumsal etkilerini anlatan Prof. Dr. Şahin, üniversitede kendi tanık olduğu olaylar üzerinden dindar insanlara yapılan baskıları anlattı. Prof. Dr. Şahin, FETÖ’nün 20 yıl önce de derslere başörtüsü ile giren öğrencileri ihbar ettiğini belirtti. Konya İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (KİMDER) tarafından Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen ‘28 Şubat ve Toplumsal Etkileri’ konulu söyleşiye katıldı. O dönem darbeye gerekçe olarak gösterilen tarikatlar, tiyatro oyunları ve siyasilerin açıklamalarına dayandırılan ‘irtica tehdidi’nin bahane olduğunu belirten Prof. Dr. Şahin, asıl amacın ülkenin kontrol altına alınıp sömürülmesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Şahin, “Necmettin Erbakan istifa edince medyadaki yorumcular neredeyse zil takıp oynayacaktı. Sonraki süreçte siyasal baskıların yanı sıra toplumsal baskılar da devam etti. O dönemde Meram Tıp Fakültesi’nde görev yapıyordum. Başörtülü öğrenciler için yoklama listesine not düşmemizi istiyorlardı. Biz 25 kadar akademisyen buna direndik. Önce yoklama almadık. Sonra sarı bir zarfla uyarı aldık. Yoklama aldık, bu kez de başörtülü öğrencilere dair not düşmedik. Yine hakkımızda işlem yapılacağını bildiren bir sarı zarf geldi. Bu öğrencilerle ilgili komisyon kararlarına şerh koyduk. Sınavlarda tutanak tutmadığımız için tehdit edildik. Biz dik duruşumuzu yine de sürdürdük” şeklinde konuştu.  Tıp fakültesinde görev yaparken başörtülü memurların atılmaması için çok sayıda rapor verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr.  Şahin, “Bir gün beni sarı zarfla kapının önüne koyacaklarını bekliyordum. ‘Doçentlik, profesörlük ne olacak?’ diye düşünmedim. ‘Allah benden neyi soracak?’ dedim. ‘Müslüman bir kadının iffetini korumaktan mı, profesör olmaktan mı sorumluyum? Ahirette bana ne sorulacak?’ kendi kendime bu soruyu sordum, cevabını verdim ve davranış tarzımı belirledim. 28 Şubat sonrasında siyasi yasaklı hale gelen, ‘muhtar bile olamayacak’ denilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı oldu. Demek ki kaderi medya değil Allah yazıyor” dedi.

FETÖ’nün o dönem üyelerine başörtülerini açtırdığını belirten Prof. Dr. Şahin; “bu ihanet şebekesinin üyeleri 28 Şubat sürecinde başını açmayan kız öğrencileri ihbar ettiler, haklarında tutanak tuttular. Yakalarına Atatürk rozeti takıp dolaşmaya başladılar. Çok şükür bugün gerçek yüzleri anlaşıldı” dedi. Söyleşinin ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Mustafa Şahin’e Lise Müdürü Sami Doğru tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum