Fetih neslini yetiştiriyoruz

Fetih neslini yetiştiriyoruz

AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fethedip, bir çağı kapatıp bir çağı açmıştır. Gençliğe bu fetih şuurunu aşılamaya çalışıyoruz. Fetih neslini yetiştiriyoruz” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümü kutlamaları ve Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması için yapılan etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.  AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü dolayısıyla Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi için Ayasofya Meydanı’nda "Fetih Namazı" etkinliği yapıldı. Onbinlerce Anadolu Gençlik Derneği mensubu, Ayasofya Camii bahçesinde sabah namazını eda ederek, “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın” diye haykırdı, dua etti. Gece yarısından itibaren meydanda toplanan dernek üyeleri, sabah namazı vaktinin girmesini bekledi. Vaktin girmesiyle Mescid-i Aksa İmamı Mohammed Ali El Abbasi cemaate sabah namazı kıldırdı, Şeyh Usame Er Rifai de dua ettirdi. On binler daha sonra İzmit’te İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümünü kutladı. Yeni fetihlerin özlemiyle yanıp tutuşan fetih nesli, 564 yıl önceki gibi gemileri karadan yürüttü.

ZİNCİRLERİN KIRILMASI İÇİN DUA

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafirin de katıldığı şölende, stadı hıncahınç dolduran on binler hiç unutamayacakları bir fetih şöleni yaşadı. İslam dünyasından ve Anadolu’nun dört bir etrafından akın akın Kocaeli’ye koştu. Kur’an-ı Kerim kıraatiyle gönüllerin coşturarak başlayan Fetih kutlaması, mehter gösterisi ile heyecanı zirveye çıkardı. Coşkulu on binlerin çoğunluğunu oluşturan gençler sık sık “Biz, biz Fatihlerin nesliyiz” diyerek heyecanlarını arttırdılar. Pek çok İslam ülkesinin temsilcisinin katıldığı programda tüm şehitlerin ruhuna Fatihalar okundu. Ayasofya’da sabah namazı etkinliği ve Fetih Kutlamaları hakkında konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “İstanbul ve Kocaeli’ndeki etkinliklere Konya’dan elliden fazla otobüsle katılım sağladık.Lise ve üniversiteli gençliğimizle beraber çıktığımız yolda, sabah namazında Ayasofya’nın yanındaki meydanda hazır bulunduk. Burada Ayasofya’nın cami olarak yeniden açılması için oluşan coşkuya şahitlik ettik. Yüzbinlerce katılım vardı” dedi.

GENÇLİĞE İDEAL GÖSTERİYORUZ

Bakanlar kurulu kararı ile kapatılan Ayasofya’nın cami olarak açılması gerektiğini vurgulayan Parlak, “Meydanda bunun için dualar edildi. Buraya pek çok ülkeden temsilci katıldı. Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya vakfiyesinde, ağır ifadeler var. ‘Allah’ın meleklerinin laneti üzerine olsun’ deniliyor. idarecilerimiz biran önce bu sorunu çözmelidir. Ayasofya’ya biletle değil, abdestle girilmesi lazım” ifadelerine yer verdi. Fetih kutlamaları hakkında da konuşan Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tıka basa dolu stadyumun yüzde 90’ından fazlasını gençler oluşturuyordu. Burası önemli.  60 ülkeden katılım vardı. Fethin öneminden bahsedildi. Bizler bu kutlamaları gençlerimize model oluşturmak için yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fethedip, bir çağı kapatıp bir çağı açmıştır. Gençliğe bu fetih şuurunu aşılamaya çalışıyoruz. Gençliğimize hedef, ideal gösteriyoruz. Tarihimizdeki tüm zaferler inanç, azim ve heyecanla kazanılmıştır. Fatih Sultan Mehmet teknolojinin inanca nasıl hizmet ettirileceğini bize göstermiştir. Dünyanın gözü İstanbul’un üzerindedir. Biz fetih nesli yetiştiriyoruz.”

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.