Fethullah Gülen'den gazetelere IŞİD ilanı!

Fethullah Gülen'den gazetelere IŞİD ilanı!

Fethullah Gülen, ABD'nin en önemli gazetelerine ilan vererek IŞİD'i kınadığını açıkladı.

ABD’nin önde gelen  gazetelerine verdiği ilanla IŞİD terörünü kınayan Gülen, örgütün eylemlerinin İslam’ı lekelediğini ifade etti. Gülen, “Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm, Kur’an’ın düsturlarına ve Efendimiz’in (sas) sünnetine tamamen zıttır.” dedi. Fethullah Gülen, Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlar ve vahşi infazlarla barış dini İslam’ın terörle birlikte anılmasına yol açan IŞİD’i, ABD’nin önemli gazetelerine verdiği bir ilânla kınadı. “IŞİD zulmü en ağır şekilde lanetlenmeli” başlıklı ilân dün New York Times, Washington Post, Chicago Tribune, Wall Street Journal ve Los Angeles Times gazetelerinde yayımlandı. IŞİD’in acımasız zulümlerini, “Mensubu olduklarını iddia ettikleri inanca atılmış bir çamur” diye niteleyen gülen, bu eylemlerin “insanlığa karşı işlenmiş suçlar” olduğunu vurguladı. Dinin gayelerinden birinin üzerinde barış, insan hakları, özgürlükler ve hukukun üstünlüğünün tesis edilebileceği bir zemin ortaya koymak olduğunu hatırlatan Gülen, “Dini, çatışmaları alevlendirmeye çalışanlar da dâhil olmak üzere, bunun aksine yapılan yorumların en basit ifadeyle yanlış ve aldatıcı” olduğunu söyledi. Daha önce de dini söylemin arkasında sığınarak zulmeden örgütlerin ortaya çıktığına değinen Gülen, 13 sene önce El Kaide’nin ve yakın zamanda Boko Haram’ın da benzer söylemleri kullandığına ve masum insanlara zulmettiğine dikkat çekti.

İslam’ın adının terör olaylarına alet edilmesine tutarlı bir şekilde tepkisini dile getiren  gülen: “Bu örgütlerin ortak noktası, yaradılışı itibarıyla her insanın sahip olduğu yüce makamı insanlara çok gören totaliter bir zihniyetin ürünleri olmalarıdır. Her türlü azınlığa veya masum sivillere uygulanan baskı ya da zulüm, Kur’an’ın düsturlarına ve Efendimiz’in (sas) sünnetine aykırıdır.” mesajı verdi.

İSLAM’IN RUHUNU KAVRAYAMAMIŞLAR

Radikal örgütün eylemlerinin hangi sebeple yapılmış olursa olsun terör olduğunu dile getiren gülen, şunları söyledi: “IŞİD üyeleri, şayet birtakım güçlerin piyonu olarak veya kendi şahsi çıkarları doğrultusunda hareket etmiyorlarsa, bağlı olduklarını iddia ettikleri İslam dininin ruhunu hiç kavrayamamış cahillerdir denebilir. Her halükarda, yaptıkları terörizm olup bu eylemlere bulaşanlar adalete teslim edilerek işledikleri dehşet verici suçların hesabını vermelidirler.”

Fethullah Gülen, geçtiğimiz haftalarda IŞİD mensupları tarafından öldürülen iki gazeteci James Foley ve Steven Sotloff ile yardım görevlisi David Haines’in ailelerine ve yakınlarına başsağlığı mesajı iletti. ayrıca, “IŞİD’in elinde bulunan bütün rehinelerin derhal ve güvenli bir şekilde serbest bırakılmaları ve hepimizi saygı ve barış dolu bir dünyaya ulaştırması için Cenab-ı Hakk’a duacı olup herkesi bu duaya katılmaya davet ediyorum.” çağrısında bulundu. Gülen, dünyayı şoke eden 11 Eylül olaylarının akabinde de Amerikan basınına benzer bir ilân vererek, İslam’ın mesajını anlamış bir Müslüman’ın teröre bulaşmasının mümkün olmayacağını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.