Fethiye, Rusya’ya Doğrudan Meyve Ve Sebze İhraç Edecek

Fethiye, Rusya’ya Doğrudan Meyve Ve Sebze İhraç Edecek

Ukrayna krizi nedeni ile ambargo uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya’ya Türk gıdacılar sefer düzenliyor. Moskova’da düzenlenen gıda fuarına katılan girişimciler, Rusya pazarında keşfe çıktı. Fethiye Ticaret ve...

Ukrayna krizi nedeni ile ambargo uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durduran Rusya’ya Türk gıdacılar sefer düzenliyor. Moskova’da düzenlenen gıda fuarına katılan girişimciler, Rusya pazarında keşfe çıktı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, bölge olarak Rusya ile doğrudan ticaret yapmayı planladıklarını söyledi.

Fethiye yaş meyve sebze alanında iş yapan iş adamlarıyla Moskova fuarına katıldıklarını ifade eden Arıcan, “Fethiye’de komisyoncularımız köylü üreticiden malı alarak Rusya’ya ihracat yapan firmalara teslim ediyor. Fuarda Rus iş dünyası temsilcileriyle iş adamlarımızı görüştürüyoruz. Fethiye ve Rusya Federasyonu arasında yaş meyve sebze alanında doğrudan temas oluşturacağımıza inanıyoruz.” dedi.

RUSYA’YA İHRACAT İKİ KAT ARTACAK

Fethiye’nin yılda yaklaşık 800 bin ton yaş meyve ve sebze ürettiğini ifade eden Arıcan, “Bunun yüzde 85’i domates. Bunun yanında nar, üzüm, elma, biber, patlıcan ve haha birçok çeşit var. Ama asıl domates. Bu konuda üreticimiz daha bilinçli ve kontrollü üretim yapıyor. Çünkü, bu ürünün yüzde 70’i Türkiye’nin çeşitli illerine, hallere gönderiyoruz. Üretimimizin yüzde 30’u Rusya ihracatı. Rusya’ya bugün bu kapasitemizi artırmaya hazırız. Üretim kalitemiz her geçen gün artıyor. Biz üretimi 1 milyon tona çıkarmayı planlıyoruz. Ama kendimiz doğrudan Rusya’ya satmak yoluyla. Bugün ise doğrudan Rusya pazarına çıkmayı ve yüzde 60’a kadar yaş meyve sebze ihracatı yapmayı planlıyoruz. Asıl Moskova ziyaret amacımız bu.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.