Festival başladı

Festival başladı

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) tarafından 8.si düzenlenen 'Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali' 9 ülkenin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) tarafından 8.si düzenlenen 'Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali' 9 ülkenin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş öncesi Atatürk Anıtı'na çelenk koyularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

img_9336.jpg

Devlet Tiyatroları (DT)Genel Müdürü Nejat Birecik'in de katıldığı yürüyüş, tüm ülke grupları bado ve geleneksel kıyafetler ile Konya Valiliği'nde sona erdi.
Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan DT Genel Müdürü Nejat Birecik, festival ile birlikte tüm Türk dünyasının biraraya geldiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sanat ile birlikte Türk dünyası biraraya geliyor. Burada tiyatro gösterisi bir aracı oluyor. Türk dünyası bu şeklide birbirleriyle olan bağını sanat işbirliği ile güçlendiriyor” dedi.

img_9354.jpg

8 YABANCI ÜLKE KATILIYOR

Vali Muammer Erol ise, bu tür kültürel etkinliklerin başta Konya olmak üzere ülke geneline önemli katkısı olduğunu belirterek, “Bu festival ile birlikte güzellikler ürüyor ve gönüller sevgiyi paylaşıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada Mevlana'nın sözü olan 'Gel ne olursan, ne ol' sözünü yerine getirmiş oluyoruz. İnşallah bu olumlu hava artarak devam edecektir” diye konuştu.

img_9361.jpg

KKTC, Kazakistan, Dağıstan, Başkurdistan, Azerbaycan, Kosova, Hakasya, Türkmenistan tiyatroları Konya’ya gelerek yürüyüşe katıldı. Ülkelerin geleneksel kıyafetleri vatandaşın büyük ilgisi ile karşılaştı. Birçok kişi tiyatrocularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Devlet Tiyatrolarından altı oyunun sahneleneceği festivalde dokuzu yabancı olmak üzere toplam 15 farklı oyun tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.  Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’nin programı 30 Nisan'da sone erecek.

img_9400.jpg

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.