Fener’in ipi Kartal’ın elinde

Fener’in ipi Kartal’ın elinde

Atiker Konyaspor’un yarın Medipol Başakşehir ile oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Final maçı sadece iki takım için büyük önem taşımıyor.

Atiker Konyaspor’un yarın Medipol Başakşehir ile  oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Final maçı sadece iki  takım için büyük önem taşımıyor. Süper Ligin isim yapmış ekipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte 5.liği garantileyen Antalyaspor’un da gözü kulağı bu maçta olacak

Eskişehir’de  Atiker Konyaspor ile Başakşehir arasında yarın oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final maçı sadece bu iki takımı değil Avrupa hayali kuran birçok takımı yakından ilgilendiriyor. Atiker Konyaspor ve  Medipol Başakşehir’in nefeslerini tutup beklediği bu maçı Galatasaray ve Fenerbahçe ile birlikte 5.liği garantileyen Antalyaspor da aynı şekilde bekleyecek.

FENERBAHÇE’DE TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Sezon başından buyana Aykut Kocaman ve  Atiker Konyasporlu oyuncular ile yapılan haberlerle yeşil-beyazlı camiayı sıkıntıya sokan Fenerbahçe’nin ipi Konyaspor’un ellerinde Atiker Konyaspor’un yarın Medipol Başakşehir ile  oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası Final maçı sadece iki  takım için büyük önem taşımıyor.  Fenerbahçe Avrupa ligine 3. ön elemeden katılmamak için Atiker Konyaspor’un bu kupayı almamasını istiyor. Atiker Konyaspor ise sezon başından beri teknik direktörü ve oyuncuları için transfer haberleri bitmeyen Fenerbahçe’ye kupayı alarak büyük bir cevap vermek istiyor.

KONYASPOR KUPAYI ALIRSA NELER OLUR ?       

Atiker Konyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası Final maçında Başakşehir’i yenmesi halinde Fenerbahçe başta olmak üzere bir çok takım hayal kırıklığı yaşayacak.

UEFA Avrupa Ligi statüsüne göre Türkiye’de Kupa Şampiyonu olan takım hiç eleme maçı oynamadan direkt gruplara kalıyor. Konyaspor, finalde Medipol Başakşehir’i yendiği takdirde bu sezon olduğu gibi gelecek sezon da UEFA Avrupa Ligi’ne direkt gruplardan katılmaya hak kazanacak.

Konyaspor kupayı kaldırdığı andan itibaren Lig üçüncülüğü için Galatasaray ile kıyasıya çekişen Fenerbahçe, üçüncü olursa UEFA Avrupa Ligi’ne 3. ön eleme turundan başlayacak. Fenerbahçe Atiker Konyaspor’un kupayı alması  ve Galatasaray’ın 3.olması halinde ise Avrupa macerasına 2. Ön eleme turundan başlamak zorunda kalacak.

FENERBAHÇE’YE TATİL YOK

Atiker Konyaspor’un kupayı alması İstanbul takımlarına uyku kaçırtacak. Öne eleme maçları oynamak zorunda kalacak Fenerbahçe ve Galatasaray sadece 3 hafta tatil yapabilecek ve sezonu erken açmak zorunda kalacak. Finali Başakşehir alırsa ise ligi üçüncü sırada bitirecek takım direkt olarak gruplara kalacak.  Bu yüzden bu takımlar da kupayı Atiker Konyaspor’un almasını istemiyor.    

ANTALYA BAŞAKŞEHİR’İN KAZANMASINI BEKLEYECEK

Süper Lig’de 5.sırayı garantileyen  Antalyaspor kupayı Başakşehir’in almasını bekleyecek. İstanbul ekibi 2.liği garantilediği için önümüzdeki sezon zaten Avrupa’ya gidecek.   Bu durumda Antalyaspor da UEFA Avrupa Ligi ön elemesi oynamaya hak kazanacak.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.