Fener'in eli kolu ayrı oynuyor

Fener'in eli kolu ayrı oynuyor

Atiker Konyaspor'un önceki gün Fenerbahçe ile oynadığı maçta Skrtel'in ceza sahası içinde topu elle oynamasını hakem Bülent Yıldırım es geçerek yeşil-beyazlı ekibi puandan etti. Bu durum yıllar öncesinde yaşanan Anelka ve Önder Turacı olaylarını hatırl

Spor Toto Süper Lig'de 8.haftanın kapanış maçında Atiker Konyaspor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz rakibine penaltıdan yediği golle 1-0 mağlup oldu. Maça hakem Bülent Yıldırım'ın kararları damga vurdu. Fenerbahçe'nin penaltısını veren Büyent Yıldırım, Skrtel'in ceza sahası içinde elle oynamasını es geçti. Yıldırım'ın verdiği bu karar yıllar öncesinde yaşanan Anelka ve Önder Turacı olaylarını hatırlattı. Ayrıca hakem Bülent Yıldırım, oyunu soğutan Fenerbahçeli Volkan Demirel'e sarı kart dahi göstermemesi tepki çekti. Yıldırım Fenerbahçeli oyuncuların oyunu soğutmaya yönelik hareketlerine sessiz kalması ve maçın sonuna uzatma olarak 3 dakika eklemesi de Aykut Kocama’nı da çıldırttı. Kocaman maçın 4. Hakemi Volkan Bayarslan’a tepki gösterdi.

BİR DEĞİL İKİ DEĞİL

Geçtiğimiz gün oynanan Atiker Konyaspor – Fenerbahçe maçında '3.Konya Vakası' yaşandı. Hakem Bülent Yıldırım verdiği kararlarla maça damga vurdu. Geçtiğimiz gün hakem Bülent Yıldırım'ın verdiği kararlar Atiker Konyaspor'un geçmiş yıllarda yaşadığı Anelka ve Önder Turacı olaylarını hatırlattı.

YİNE AYNI SENARYO

2005-2016 sezonunda Aykut Kocaman yönetiminde Süper Lig'de mücadele eden Konyaspor 1 Ekim 2005 tarihinde evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Yeşil-beyazlılar sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı. Maç sonrası hakem Özgüç Türkalp'ın kararları yıllar boyunca konuşuldu. Mücadeleyi ilk yarıyı 2-0 önde bitiren Konyaspor ikinci yarı yediği 4 golle rakibine mağlup oldu. Maçın 73.dakikasında Anelka'nın elle attığı gol maça damga vurdu. Kaleci Özden Öngün'ün çıktığı topa yükselerek elle vuran Anelka'nın şutu ağlarla buluştu. Hakem Özgüç Türkalp tarafından bu gol geçerli sayıldı.

DAHA BİTMEDİ

Yine aynı benzeri bir olay 2008-2009 sezonunda yaşandı. Fenerbahçe Konya Atatürk Stadyumu'nda 2-1 galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe'yi öne geçiren Önder Turacı'nın golü maça damga vurdu. 34. dakikada kullanılan serbest vuruşta kaleci Oğuzhan’ın yumrukladığı top Önder’e çarparak ağlara gitti. Önce ofsayt nedeniyle iptal edilen gol  yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın orta sahaya doğru koşması ile geçerlilik kazandı. Önder Turacı'nın elle attığı gol '2.Konya Vakası' olarak tanımlanarak günlerce gündemde tutuldu ve konuşuldu.

YILLAR GEÇİYOR AMA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

2008-2009 sezonun ardından 7 yıl geçti ve yine bir Fenerbahçe maçının ardından hakem gündeme oturdu. Önceki gün oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında hakem Bülent Yıldırım verdiği kararlarla saç baş yoldurttu. Fenerbahçe'nin penaltısını veren hakem Bülent Yıldırım Skrtel'in ceza sahası içinde elle oynamasını es geçti. Yıldırım'ın bu hareketi akıllara Önder Turacı ve Anelka pozisyonlarını getirdi. Daha önce Konyaspor-Fenerbahçe maçlarında yaşanılan olaylarla birlikte Skrtel'in elle oynaması '3.Konya Vakası' olarak tarihe geçti.

FERHAT TÜRKOĞLU-AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum