Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş’ın cezası belli oldu

Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş’ın cezası belli oldu

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanması gereken maça belirlenen ve ilan olunan saatte gelmemesinden dolayı Beşiktaş'ı 3-0 hükmen mağlup saydı.

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Fenerbahçe maçına çıkmayan Beşiktaş’a verilen cezayı açıkladı.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşın Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maç çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.

Beşiktaş Kulübü, maçın yarıda kaldığı 57. dakikadan itibaren seyircisiz olarak devam etmesine karar verilmesi nedeniyle maça tekrar çıkmama kararı almıştı.

 

3 Mayıs  Perşembe günü oynanması planlanan maça çıkmayan siyah beyazlılar için PFDK kararını verdi.

İşte TFF’den yapılan o açıklama;

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 05.05.2018 tarih ve 77 sayılı olağanüstü toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin; 03.05.2018 tarihli FENERBAHÇE A.Ş. – BEŞİKTAŞ A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle; müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmemesinden dolayı 2017 – 2018 Sezonu Türkiye Kupası Müsabakaları Statüsü’nün 8/1. Maddesi ve FDT’nin 46/1. Maddesi uyarınca;

1- (3-0) HÜKMEN MAĞLUP SAYILMASINA,

2-TÜRKİYE KUPASI’NDAN İHRAÇ EDİLMESİNE,

3-TAKİP EDEN SEZON TÜRKİYE KUPASI’NA ALINMAMASINA,

4-2017 – 2018 SEZONU TÜRKİYE KUPASI’NIN TİCARİ HAKLARINDAN ELDE EDİLEN GELİRLERİN DAĞITIMINDAN KAYNAKLANAN ÖDÜLLERİN İADESİNE,

Karar verilmiştir.

PFDK Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.