Fenerbahçe Grundig'i 3-0 Yenen Halkbank Seriyi 1-1 Yaptı

Fenerbahçe Grundig'i 3-0 Yenen Halkbank Seriyi 1-1 Yaptı

Salon: Tvf BaşkentHakemler: Onur Hoşnut, İbrahim ÜnalHalkbank: Emre Batur, Hüseyin, Juantorena, Resul, Tzourits, Kaziyski, Nuri (L), Can, BurutayFenerbahçe Grundig: Kemal, Miljkoviç, Fonteles, Emin, Aslan, Marshall, Serkan (L), Metin, Turgay, İbrahim,Set.

Salon: Tvf Başkent
Hakemler: Onur Hoşnut, İbrahim Ünal
Halkbank: Emre Batur, Hüseyin, Juantorena, Resul, Tzourits, Kaziyski, Nuri (L), Can, Burutay
Fenerbahçe Grundig: Kemal, Miljkoviç, Fonteles, Emin, Aslan, Marshall, Serkan (L), Metin, Turgay, İbrahim,
Setler: 25-21, 25-18, 25-16
Süre: 71 dakika (24, 24, 23)

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi final serisinin ikinci maçında Halkbank Ankara'da Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek durumu 1-1 yaptı. İki takım arasındaki üçüncü maç Cumartesi günü yine Ankara'da oynanacak.

İyi servisler ve kenar hücumlarla sayı bulan ev sahibi Halkbank savunmada da etkili oldu. 6-2'lik seri yakalayan başkent temsilcisi ilk teknik molayı da 8-6 önde tamamladı. Miljkoviç'in hücum bölgesine geçmesiyle blokta etkinliğini gösteren Fenerbahçe, servislerde kötü bir performans ortaya koydu. Karşılıklı blok sayılarıyla geçilen setin ikinci teknik molasını Halkbank 16-13 önde tamamladı. Kazinsky-Tzourist ikilisi ile hücumları sayıya çeviren mavi beyazlılar arka alanda manşet sıkıntısı yaşayan rakibi karşısında seti 25-21 kazandı.

İkinci sette de yüksek blok yüzdesiyle oynayan taraf ev sahibi Halkbank oldu. Fenerbahçe'de orta hücumlarda Kemal görevini en iyi şekilde yaparken, Fonteles ve Miljkoviç köşe hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Bloktan seken toplara bir türlü çare üretemeyen Sarı Lacivertliler setin teknik molalarını 8- ve 16-11 geride tamamladı. Setin son bölümünü rahat tempoda oynayan Halkbank etkili bloklarla rakibine sayı şanse vermedi ve seti 25-18 kazandı.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf yine Halkbank oldu. Manşet problemine çözüm bulamayan rükibi karşısında adeta şov yapan Mavi Beyazlılar 3-0'lık bir seri yakaladı. 8-4 ve 16-9 teknik mola üstünlüğünün ardından seti 25-16 kazanan Halkbank karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.