Fehmi Koru'dan AK Parti kehaneti!

Fehmi Koru'dan AK Parti kehaneti!

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, seçimlerde AK Parti'nin oyuna ilişkin çarpıcı analizler yaptı.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, tarihi olarak nitelenen Haziran seçimleriyle ilgili AK Parti için bir kehanette bulundu.

Fehmi Koru AK Parti’nin oylarının yüzde 45 civarında olduğunu belirterek, "Arada meydana gelebilecek gelişmeler olumsuz olursa oylar birkaç puan düşebilir; olumlu gelişmeler yaşanırsa iktidar partisinin oyları yüzde 50’ye yaklaşabilir" dedi.

Fehmi Koru'nun 'Ankara’dan siyasi notlar' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

AK PARTİ'NİN OYU YÜZDE 45 AMA...

Fazla güven mi, yoksa aşırı güvensizlik mi seçimde partilere zarar verecek?

Şu sırada Ankara’da siyaseti yakından gözlemleyenlerin zihnindeki soru bu. AK Parti haklı bir güven içerisinde ve seçim hazırlıkları bu duygunun etkisinde; anamuhalefet CHP ise bir türlü yüzde 25 çizgisini aşıp iktidara gelebileceği güvenine sahip olamamanın bütün semptomlarını dışa vuruyor.

Kamuoyu yoklamaları AK Parti’nin oylarını yüzde 45 civarında gösteriyor. Arada meydana gelebilecek gelişmeler olumsuz olursa oylar birkaç puan düşebilir; olumlu gelişmeler yaşanırsa iktidar partisinin oyları yüzde 50’ye yaklaşabilir.

AK Parti’nin “fazla güveni” bu muhtemel oy tablosundan kaynaklanıyor.

AK PARTİ REKOR KIRABİLİR

Birkaç milletvekili çıkaran illerde bile AK Parti’den milletvekili olma niyetindekilerin sayısı 100’ü geçiyor. Adaylığını koymayı düşünüp iline uğrayan herkes niyetini ciddiye dönüştürürse, bu seçimde, AK Parti, aday adayı sayısında rekor kırabilir.

Yüksek bürokratlar, iş, sanat ve medya dünyasından isimler var adaylık düşünenler arasında...

“Ne yapmalı, kime ulaşmalı?”

Adaylık düşünenlerin ilk elde cevabını aradıkları soru bu. Örgütünün eğilimini ve vatandaşın nabzını ölçen “temayül yoklaması” yapıyor AK Parti; ama bir ön-eleme sonrasında nihai karar en tepede veriliyor. “En tepe” cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Tayyip Erdoğan’dı; son anda bile onun silgisinin çalıştığı durumlar olduğu biliniyor.

Acaba bu defa “en tepe” kim?

Her adaylık düşünen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşmenin yolunu arasa bile, Beştepe veya onun gözü-kulağı olduğu bilinen kişiler de ihmal edilmiyor. Özellikle de bürokratlarca...

Bürokratik kadrolar içerisinde bulunup adaylık düşünenlerin sayısı çok, ancak “yeşil ışık” almadan 10 Şubat’ta istifa etmeye kalkacakların şansı pek olmayacak; şu ana kadar o ışığın yol verdiği bürokrat sayısı bayağı az.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum