Fehmi Koru'dan Abdullah Gül analizi

Fehmi Koru'dan Abdullah Gül analizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e en yakın gazeteci, Star yazarı Fehmi Koru, Gül'ün son günlerde yaptığı açıklamaları analiz etti.

Abdullah Gül'ün son günlerde cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarını pazarlık niyeti taşıdığı şeklinde yorumlayanların olduğunu söyleyen Fehmi Koru, bunun tam tersinin olduğunu söyledi. Abdullah Gül'ün 'ben yokum' mesajı verdiğini yazdı. Aktif siyasetten çekilmesi sürecinin, cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını korumaya yönelik olarak ilerlediğini ifade etti.

ABDULLAH GÜL'SÜZ BİR SİYASİ HAYATA HAZIRLANIN

Türkiye artık fotoğrafında Abdullah Gül’ün bulunmadığı bir siyasi hayata hazırlansa iyi olacak...

Burası Türkiye... Cumhurbaşkanı Gül’ün bu sözlerini bile, açıklamanın hemen ardından, bir pazarlık kartı açma niyeti, bir siyasi manevra olarak yorumlayanlar çıkabildi.

AK PARTİ'YE ZAMAN KAZANDIRDI

Onun kendisini siyasi çekişmeler dışına çıkarması, özellikle Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesi sonrasını planlaması gereken Ak Parti’ye, bunu sağlıklı biçimde yapabilmesi için vakit de sağlamış oldu.

Muhalefet partileri de, doğal olarak, Ak Parti’nin muhtemel adayı artık belirginleşmiş olacağı için, kendi cumhurbaşkanı adaylarını bundan böyle daha rahat belirleyebilecektir.

KONUŞMASAYDI HER ADIMI BAŞKA ANLAMLARA ÇEKİLECEKTİ

Aksine bir davranış sergileyip niyetini açıklamayı biraz daha bekletseydi, arada devam edecek yanlış yorumlarla, Abdullah Gül’ün bu süre içerisinde yapacağı her konuşma ve atacağı her adımın başka anlamlara çekilmesi ihtimalini de yabana atmamak gerekiyor. Seçime her partinin farklı adaylarla katılacağı ve çok sayıda saygın aday arasında geçeceği için hiç kimsenin vatandaşın oyunu ‘çantada keklik’ görmemesi gerektiği yolundaki sözlerinin nerelere çekildiğini hatırlasanıza...

MAKAMA SALDIRIRILARI KORUMA AMAÇLI

Erken görülse bile, bu açıklama, cumhurbaşkanlığı makamının saygınlığını nâdan tiplerin saldırısından korumaya da yarar.

AKİL ADAM OLARAK DEVAM EDEBİLİR

Kendini günlük siyasetten uzaklaştıracak olması, Cumhurbaşkanı Gül’ün, bütünüyle kenara çekilmesi anlamına gelmeyecektir herhalde. Böyle davranması için bir sebep olmadığı gibi, henüz yaşı da emekliliğe müsait bulunmadığına göre, aradaki süre, deneyimlerine uygun meşgalelerin düşünülmesi için de fırsat teşkil edecektir... Bir ‘âkil adam’ olarak içeride ve dışarıda kendisine görevler düşmesi beklenebilir...

Türkiye yeni bir döneme doğru yol alıyor; Abdullah Gül’ün adını Çankaya’dan ayrıldıktan sonra da işitmeye sanırım devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.