Federasyondan kulüplere müjde

Federasyondan kulüplere müjde

Türkiye Basketbol Federasyonu yeni sezon öncesinde kulüplerine lehine olacak bir çok kararın altına imza attı. Federasyon yönetim kurulu üyesi olan Konyalı Gökhan Çelik bu gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Gökhan Çelik yeni sezon öncesinde basketbol kulüplerine önemli müjdeler verdi.

KULÜPLERİMİZİN LEHİNE GELİŞMELER VAR

Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Çelik yeni sezonda federasyonun kulüplerin lehine olan bir çok yeniliğe imza atmaya hazırlandığını söyledi. Çelik, “Konya’nın temsil noktasında şu anda federasyonda Alper beyle iki kişi olduk Konya’da ki basketbolu geliştirmek adına yapılacak şeyler için ordayım Allah utandırmasın. Yeni sezonla ilgili geçen hafta oldu toplantı. Yeni federasyon yönetimi biraz daha kulüplere yardımcı olmak adına bazı şeylerden şuan da feragat etti kendi bütçesini kullanarak bunun içinde neler var; takımların sponsorluk anlaşmaları ile ilgili federasyona ödenen bir ücret vardı o kaldırıldı. Altıncı yabancı için ödenecek olan 125 bin dolarlık olan bedel vardı bu 275 bin tl ye sabitlendi. Orda hem bir indirim oldu hem de tl ye çevrildi artık dolara bağlı artış yaşanmayacak. Onun haricinde sözleşmesi biten yabancı sporcularla ilgili alınan bonservis bedellerinin bundan sonra alınmamasına karar verildi yine biraz daha takımların lehine durumlar var şu an için bir toplantı oldu diyebilirim”

SPONSORLUK ANLAŞMASI SAĞLANDI

Basketbol Federasyonunun bir kuruluşla sponsorluk anlaşması yaptığının altını çizen Gökhan Çelik, “Sponsorla aslında anlaşma sağlandı ama federasyonla beraber bir lansman yapılacak onun çalışmaları yapılıyor. O  yüzden açıklanmadı normalde belli şu an için benim de erkenden bir şey söylemem doğru olmaz” diye konuştu.

KONYASPOR HAKKINDA DA KONUŞTU

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu  Üyesi Gökhan Çelik Torrku Konyaspor hakkında da konuştu Çelik, “ Çalışmalarla ilgili yönetici arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar zaten transfer çalışmaları devam ediyor, bütçeyle ilgili bir çalışma var o sonuçlandıktan sonra biraz daha hızlanacaktır” dedi

KONYA’DA BİR TURNUVA OLACAK

Gökhan Çelik Konya’da  sezon başlamadan bir turnuva yapılacağını da sözlerine ekleyerek,  Lig açılmadan önce evet basketbol takımımız burada turnuva düzenleyecek.  Takımlar belli olmak üzere görüşmeleri yapılıyor şu anda. Evet Torku turnuvası olacak. takımlardan bir tanesi yüksek  ihtimalle Beşiktaş olacak öbür takımlarla görüşmeler devam ediyor. Dediğim gibi lig başlamadan burada bir turnuva yapılacak inşallah” ifadelerini kullandı.

FERHAT TÜRKOĞLU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.