Federasyon başkanına yapılan saldırı kınandı

Federasyon başkanına yapılan saldırı kınandı

Konya'da, kaçak avcılığın önüne geçmek üzere yapılan denetimlere eşlik eden AVRASYA Federasyonu ve KAOBDER Başkanı ile dernek üyesine yüzü maskeli kişiler tarafından yapılan saldırı kınandı.

AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, 22 Nisan 2019 Pazartesi günü akşam saatlerinde Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Altınapa Barajı'nda kaçak avlanmayı engellemek adına yaptığı denetim ve kontrollere sonradan dahil olarak eşlik eden AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Bal, Konya Amatör Olta Balıkçıları, Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) Başkanı Osman Uyar ve dernek üyesi Mustafa Küçük'e, yüzü maskeli 5 kişi tarafından balta ve sopalarla pusu kurmak suretiyle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, saldırı sırasında  AVRASYA Federasyonu Başkanı Bal'ın kafasına aldığı balta darbesi sonrası ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiği, hayati tehlikesi bulunmayan Bal'ın bu sabah hastaneden taburcu edildiği belirtildi.

Olayın faillerinin yakalandığı aktarılan açıklamanın devamında, "Selçuklu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan tahkikat devam etmekte olup, olayın failleri olduğu düşünülen kişiler yakalanmış, alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardır. Yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, sorumluların işledikleri suç nisbetinde adalet önünde en ağır cezayı alacaklarını umut ediyoruz. Olaya maruz kalan herkese geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, acil şifalar diliyoruz. Federasyon ve dernek başkanlarımız ile dernek üyemize yapılan çirkin ve alçakça yapılan saldırıyı kınıyoruz." denildi.

AA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.