Fatura Yerine Rol Kesiyorlar

Fatura Yerine Rol Kesiyorlar

Ankara'da serbest muhasebeci ve mali müşavirler, amatör tiyatro grubu kurdu. Ekip, haftanın bir günü Devlet Tiyatroları Sanatçısı Neşet Erdem yönetiminde çalışma yapıyor.

Ankara'da serbest muhasebeci ve mali müşavirler, amatör tiyatro grubu kurdu. Ekip, haftanın bir günü Devlet Tiyatroları Sanatçısı Neşet Erdem yönetiminde çalışma yapıyor. Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı'nın da rol aldığı çalışmalar sonunda oyun seyirciyle buluşacak. Grubun hedefi Türkiye turnesine çıkmak.

Ankaralı muhasebeci ve mali müşavirler iş stresini atmak için tiyatro grubu kurdu. ASMMMO bünyesinde iki ay önce kurulan tiyatro grubunu birçok dizi, film ve reklamda rol alan Devlet Tiyatroları Oyuncusu Neşet Erdem çalıştırıyor. Ses, nefes, diksiyon ve fonetik gibi oyunculuk eğitimleriyle başlayan grup, sahneleyecekleri oyun için provalara başlayacak. Ekip, ünlü bir yönetmenin oyununu sahneye koymayı planlıyor. Tiyatro çalışmaları hakkında bilgi veren ekibin hocası usta oyuncu Neşet Erdem, ''Böyle bir talep gelince ben de kayıtsız kalamadım. Hepsi çok heyecanlılar. Eğitimlere hepsi severek geliyor. Yaklaşık iki aydır çalışıyoruz. İşe oyunculuğun temelini oluşturan çalışmalardan başladık. Ses, nefes, diksiyon gibi çalışmalar yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun olarak çalıştıkları için haftada bir gün 3-4 saat çalışma imkanımız oluyor. Buna rağmen çok önemli bir mesafe aldık. Bazı arkadaşlarımız ailesiyle kimi çocuklarıyla geliyorlar.'' dedi.

Ünlü bir yazarın eserini sahnelemeyi düşündüklerini ifade eden Erdem, ''İki aydır oyunculuk temel eğitimleriyle ilgili çalışma yaptık. Bu çalışmalarımız bittikten sonra oyun aşamasına geçeceğiz. Ünlü bir yazarın eserini sahnelemek istiyoruz. 30-35 kişilik bir ekibimiz var. Bu sayı zaman zaman daha da artıyor.'' bilgisini veriyor.

Serbest Muhasebeci Mali Muşavir Emine Dağ, iş yoğunluğundan arta kalan zamanları değerlendirmek için tiyatro etkinliğine katılanlardan. Dağ, çalışmalardan keyif aldığını ifade ediyor.

Tiyatronun iş stresini atmak için adeta bir terapi görevi gördüğünü ifade eden Selma Erol ise çalışmalara kızıyla katılıyor. Sosyal ve sportif aktivitelerin birlik ve beraberlik için önemli bir etken olduğunu vurgulayan Erol, “Bu tür etkinlikler bizi iş stresinden uzaklaştırıyor. Hem meslektaşlarımızla buluşma imkanımız doğuyor. Hep birlikte büyük bir keyifle hazırlanıyoruz” diye konuşuyor.

Tiyatro etkinliklerine katılan ve sergilenecek oyunda rol alan ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı ise meslek mensupları için çok sayıda sosyal ve sportif etkinlik düzenlediklerini dile getiriyor. Mesleki birlik ve beraberlik için çok sayıda etkinlik tertip ettiklerini belirten Okkalı, şunları kaydediyor: "Meslek mensuplarımız için sadece eğitim programlarına değil sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Ağır ve stresli bir mesleğimiz var. Arkadaşlarımızın iş stresinden biraz olsun uzaklaşmaları, aileleri ve meslek mensupları ile birlikte zaman geçirebilmeleri için tiyatro, futbol, bowling, halk müziği, fotoğrafçılık ve halk oyunları ile ilgili çalışmalar başlattık. Arkadaşlarımızdan yoğun katılım söz konusu." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.