Fatura ödemeleri ertelensin

Fatura ödemeleri ertelensin

CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, “Bu kapsamda abonelerin fatura ödemeleri, faizsiz olarak salgının kontrol altına alındığı tarihe kadar ertelenmelidir” dedi 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, Koronavirüs süreci ve hükümetin salgına karşı aldığı önlemler ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel değerlendirmelerde bulundu. Bektaş, hükümetin her fırsatta dile getirdiği “Herkesin kendi OHAL'ini ilan etsin” ifadelerine tepki gösterdi. Bektaş, “Bu salgını kontrol altına alabilmek için OHAL ilan etmemek gerekir. Sorun, İl İdare Kanunu ve Umumi Hıfzıssıha Kanunu'nun iktidara verdiği yetkilerin zamanında ve yeterince kullanılamaması sorunudur” dedi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLMELİDİR

İçişleri Bakanlığı'nın 22 Mart 2020 genelgesiyle, valiler eliyle 65 yaşın üzerindeki vatandaşlarla, kronik hastalıkları olanların sokağa çıkmalarını ülke genelinde yasakladığını hatırlatan Bektaş, daha sonra şunları söyledi: “Sokağa çıkmalara yasaklanmayanların, akşak eve dönecekleri düşünülmemiştir. İktidar maalesef bugüne kadar salgın ile ilgili önlem almakta önemli zaafiyetler göstermiştir. Testlerin yaygınlaştırılmasındaki gecikmeler, sınırların kapatılmasındaki gecikmeler, ulaşım kısıtlamalarındaki gecikmeler bunlara örnek verilebilir. Bu bağlamda sayın Erdoğan'ın 27 Mart 2020 tarihinde açıkladığı 7 maddelik yeni önlemler dizisi de tek başına yeterli değildir. Bugün geldiğimiz noktada; geniş, yaygın ve etkin bir sokağa çıkma yasağı ve karantina ihtiyacı olduğu açıktır.” 

“EVDE KAL” AŞAMASINDAN “EVDE TUT” AŞAMASINA GEÇİLMELİ

“Bu soru 'Evde kal Türkiye' gibi kampanyalarla; vatandaşlarımızın kendi irade ve inisiyatiflerine bırakarak ve ayrıca vatandaşlara iş ve gelir güvencesi sağlamadan kendi kaderlerine terk ederek çözmek mümkün değildir” diyen CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, “Bu nedenle 65 yaş üzerinde olanlar ile kronik hastalığı bulunanlar için getirilen sokağa çıkma yasağının, İl İdare Kanunu ve Umumi Hıfzıssıha Kanunu'nun iktidara verdiği yetki çerçevesinde , bir an önce herkes için genelleştirilerek, genel bir karantinaya dönüştürülmesi zaruridir. Bu süre içinde evde kalanların geçimlerini sağlayacak ekonomik önlemlerin de doğrudan iktidar tarafından alınması gereklidir. Gerek vatandaşların geçim ihtiyaçları, gerek sektörlerin ekonomik destek ihtiyaçları konusunda, daha önce önerdiğimiz önlemlerin de derhal alınması zorunludur. Döviz kuruna endeksli ödemelerin  doğrudan Türk lirasına çevrilerek bir yıl süreyle ertelenmesi, geçiş garantisi askıya alınması işleticilerin de yapmak isteyeceği fedakârlıktır. Doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin yapması gereken fedakârlık da unutulmamalıdır. Bu kapsamda abonelerin fatura ödemeleri, faizsiz olarak salgının kontrol altına alındığı tarihe kadar ertelenmelidir. Artık sorun 'Evde kal” aşamasından 'Evde tut' aşamasına geçmiştir. Bir an önce iktidarın bu önlemleri alması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.