Fatura dar gelirliye!

Fatura dar gelirliye!

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Hükümet krizin faturasını dar gelirliye kesiyor. Bu tablo hükümetin 17 yıldır ekonomiyi yanlış yönetmesinden kaynaklanmaktadır” dedi

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, iktidarın ekonomiyi düzeltmesinin mümkün olmadığını söyledi. Toplantıya, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve partililer katıldı. CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, yaklaşık 1 buçuk yıldır Türkiye’nin ciddi bir ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek, “Ekonominin iyi gitmediği ülkemizde, en büyük sorumluluk iktidardadır. Yanlış politikaları yüzünden ekonomik kriz giderek derinleşiyor. Bir ülkenin ekonomik programının özünde bütçesi vardır. Maalesef 2018’in Ağustos ayından itibaren bir buçuk yıla yakın bir süredir ülke ekonomik krizin içerisindedir. Bu krizin sorumlusu hükümetin kendisidir. Uygulamış olduğu yanlış politikalar nedeniyle kriz devam ediyor. Hem tarım sektörü hem esnaf zor durumda. Pek çok sektörde daralma var ve sanayiciden dar gelirlilere varıncaya kadar bütün gelir grupları bir buçuk yıldır büyük sıkıntı içerisindedir. Krizin en önemli göstergelerinden birisi de ülkede hızlı bir şekilde artan işsizlik. 8 milyonun üzerinde işsiz var. Dolayısıyla korkunç bir geçim sıkıntısı vardır. Geleceğe umutla bakılamayan ülkemizde, çalışanların sayısının milyonlarca düştüğü bir durumdan bahsediyoruz. Bu tablo hükümetin 17 yıldır ekonomiyi yanlış yönetmesinden kaynaklanmakta. Üretim ve istihdamı teşvik etmediği için işsizliği artırmakta, düşük ücret politikasına yönlendirmektedir” dedi.

KRİZİN FATURASI AĞIR OLDU

Şener, gerçek ve resmi enflasyon arasındaki farkın her geçen gün arttığını söyleyerek, “2020 bütçesinde çiftçiye doğrudan tarım destekleri olarak ne kadar para veriliyor? 22 milyar. Kanunlara göre 46 miyar verilmesi lazım. Ama sadece Şehir hastanelerine kira ve hizmet bedeli diye verdikleri para 10 milyarın üzerinde, bir sonraki yıl 25 milyara yakın para ödeyecekler. Yani 2020 bütçesinde devlet özel iş birliği diye yapılan işlere ödeyecekleri para 2 milyon çiftçiye verilecek paradan daha fazla. Parayı yanlış toplayan, yanlış dağıtan, krizin faturasını sürekli dar gelirliye kesen bir hükümet vardır. Bunun en basit göstergesi enflasyon ile ilgilidir. Rakamları düşük göstermek, için ciddi bir çaba içerisindeler. Gerçek ve resmi enflasyon arasındaki fark her geçen gün açılmakta. Bunu krizin maliyetini memur, emeklilerin kamu işçilerine ve dar sabit gelirli kesimin üzerine yıkmak için yapıyorlar” şeklinde konuştu.

KÜRESEL REKABET GÜCÜMÜZÜ KAYBEDİYORUZ

“Türkiye darda ve sıkıntıdadır” diyen Şener, “Yatırım bütçeleri sürekli azalmakta. Konya’nın en önemli yatırım beklediği yer tarımsal sulamadır. Bu konuyla ilgi olarak ciddi çaba harcamıyor. Ciddi bir proje geliştirip başlatamadılar. Bu hükümetin elinde ekonominin düzelmesi mümkün değildir. Türkiye küresel rekabet gücünü kaybetmekte. Biz CHP olarak bu hükümetten, bu iktidar anlayışından kurulmadan Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olacağına inanmıyoruz. Türkiye’nin en acil konusu mevcut hükümetten kurtulmaktır.”

ÇİFTÇİYE GEREKEN DESTEK VERİLMİYOR

Ülkede yaşanan işsizlik ve çiftcilere karşı yapılan haksızlığı dile getiren Konya Chp milletvekili Abdullatif Şener şunları söyledi; “Bütün gelir grupları 1,5 yıldır büyük sıkıntı içerisindeler. Krizin en temel göstergerlerinden biriside işşizliktir. Ülkede işsizlik korkunç derecede artmıştır.8 milyonun üzerinde işsiz vardır.Ülkede Çalışıyor diye gözüken yüzde 36’lık kısım kayıt dışı çalışıyordur. Hiçbiri SGK’ya üye değildir. Türmiye’de korkunç bir geçim sıkıntısı var demektir, geleceğe umutlu bakmadan iş garantisi görmeden çalışan insanların, milyonlara ulaştığı Türkiye’den söz ediyoruz. Böyle bir tablo hükümetin 17 yıla aşkın bir süredir ekonomiği yanlış yönetmesinden kaynaklanmalıdır. Üretimin ve ekonominin küresel rekabet gücünü artıracak bir program ortaya koyamamıştır, halen ren olarak sürdürmektedir. Bu ren politikaları ise bir taraftan piyasada talebin daralmasına yol açmaktadır, öteki taraftan da üretimi istihdamı teşvik etmediği için üretim kapasitesini arttırmadığı işşizliği artırmaktadır, ülkeyi düşük ücret politikasına yönlendirilmektedir ve paralar, kaynaklar yanlış şekilde harcanıyor.

HÜSEYİN BOSTAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum