Fatih Belediye Başkanı Demir’e, İstanbul Üniversitesi’nden Fahri Doktora

Fatih Belediye Başkanı Demir’e, İstanbul Üniversitesi’nden Fahri Doktora

İstanbul Üniversitesi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora unvanı verdi. Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Demir’le dostluklarının...

İstanbul Üniversitesi, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora unvanı verdi. Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Demir’le dostluklarının eskilere dayandığını söyledi. Doktora töreni sonrası bir grup öğrenci, AK Parti’li belediye başkanının üniversiteye girişini protesto etti. Fen Fakültesi içinde güvenlik alan Çevik Kuvvet ekipleri, öğrencilerin salona girmesini engelledi.

İstanbul Üniversitesi, halkla iletişime önem verdiği gerekçesiyle Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e fahri doktora unvanı verdi. Demir’e belgesini veren Rektör Yunus Söylet, cübbesini de giydirerek aralarındaki dostluğun eskilere dayandığını söyledi. Üniversitelerin bilimsel çalışmaların yanında yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir refah, gelecek kuşaklara bırakılacak güzel bir dünya için çalıştığını ifade eden Söylet, “Üniversiteler, mutlaka her kurumla ama en başta yerel yönetimlerle yakın işbirliği içinde çalışmak mecburiyetindeler. İşte biz de İstanbul Üniversitesi olarak kampüslerimizin en büyük ve en önemli olanlarının sınırları içinde bulunduğu Fatih Belediyesi’yle böyle yakın bir işbirliği içinde olduk. Ben sadece insanların değil kurumların ve ülkelerin de kaderi olduğuna yürekten inanıyorum. Eğer birlikte çalışan kurumların liderleri ve çalışma arkadaşları uyumlu, iletişimi güçlü, birlikte çalışmaya, az becerdiğimiz o takım çalışmasını yapmaya uygun iseler bakıyorsunuz ki bu sevgi hanesinden büyük bir hizmet hanesi ortaya çıkıyor. Fatih Belediyesi’yle bugüne kadar yaptığımız buydu. Ben Sayın Mustafa Demir’i tanıdığımda rektör değildim. Ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. O da belediye başkanı değildi, ufukta böyle bir ihtimal de yoktu. Biz iki meslektaş, iki aynı üniversite mezunu, iki fatihtaş, iki dost iki kardeş olarak birbirimizi tanıdık. Ve benim ilk izlenimim şu oldu, ne kadar güzel iletişim kurabilen bir insan. Onun için bugün burada iletişimle ilgili bir fahri doktora vermemizin çok doğru bir yaklaşım olduğuna yürekten inanıyorum. Sonra dostluğumuz ilerledi. Mustafa Demir beyefendinin ve Fatih Belediyesi’nin İstanbul Üniversitesi’ne çok büyük katkısı oldu. Bizler de aynı şekilde umut ediyorum yerel yönetimimize bu katkı ve desteği sağlamışızdır.” diye konuştu.

Rektör Söylet’ten sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Demir, “1983 yılında genç diş hekimi olarak İstanbul Üniversitesi’nde mezun oldum. 31 yıl aradan sonra İstanbul Üniversitesi senatosunun şahsıma layık gördükleri fahri doktora unvanını almak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu unvan, seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yapıyor olmanın yanı sıra, insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin bir neticesi olsa gerek.” ifadelerini kullandı.

Fahri doktora törenine, Prof. Dr. İlber Oltaylı, son zamanlarda yaşadığı sorunlarla gündeme gelen şarkıcı Petek Dinçöz ve yeni eşi iş adamı Serkan Kodaloğlu da katıldı.

Tören sonrasında Fen Fakültesi girişinde toplanan bir grup öğrenci, AK Parti’yi üniversitede istemediklerini belirterek, ‘Hırsız, katil AKP’ şeklinde slogan attı. Üniversite güvenlik görevlileri öğrencilerin içeri girmesini engellemeye çalıştı. Bu sırada eylemci öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Fakülte bahçesinde hazır bulunan Çevik Kuvvet ekipleri de kampüs içerisine girerek eylemcilerin bulunduğu kapı önünde güvenlik aldı. Bu sırada Belediye Başkanı Mustafa Demir, korumaların ve çevik kuvvetin güvenlik önlemleriyle fakülteden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.