Faruk Çelik’ten GDO’lu ekmek açıklaması

Faruk Çelik’ten GDO’lu ekmek açıklaması

Fırınlarda denetimin sıkılaştırıldığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fırınların da 1 Ocak 2017 itibariyle kayıtlı gıda işletmeleri arasında alındığını söyledi.

Adana’da bir gıda firmasının ürettiği, ekmeği olduğundan hacimli gösteren ve geç bayatlatan ekmek katkı maddesinden GDO'lu soya çıkması sonrasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçmiş söz konusu ürün ve Adana'daki fırınları sıkı denetim altına alınmıştı. Tarım Bakanı Faruk Çelik de önceki gün yaptığı açıklamada konu hakkında “Halkın ekmeğiyle oynatmam” açıklamasını yapmıştı.

Hürriyet Gazetesi’nden Nuray Babacan’ın haberine göre Bakan Çelik dün yaptığı açıklamada ise belediyeler tarafından fırınlara kolay izin verildiğini söyledi. 1 Ocak itibariyle fırınlardaki denetimin sıkılaştırıldığını belirten Faruk Çelik, “Fırınlar da kayıtlı gıda işletmeleri arasına alındı. Eskiden, fırıncılar bizden bir kayıt alıyorlardı, ruhsat işi belediyelerdeydi. Ancak belediyeler özellikle seçim dönemlerinde ruhsat işinde ciddi inceleme yapmadan kolay izin veriyorlardı. Artık bu değişecek. Bu konuda kararlıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.