Faruk Bal'da savcı açıklaması

Faruk Bal'da savcı açıklaması

"Eğer bir Cumhuriyet savcısının hayatı bu kadar pamuk ipliğine bağlı ise Türkiye'de hiçbir insanın can güvenliği yok demektir."

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, "Eğer bir Cumhuriyet savcısının hayatı bu kadar pamuk ipliğine bağlı ise Türkiye'de hiçbir insanın can güvenliği yok demektir. O yüzden bütün yönetimlerin, yöneticilerin ilk görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Bal, Bera Otel'de düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de dün yaşanan elektrik kesintisi ve savcının öldürülmesi konularına değindi.

Türkiye'de dün 3 önemli olayın cereyan ettiğini belirten Bal, bunlardan birinin İstanbul'da terör örgütü mensuplarının en çok korunan adliye binasına girerek bir Cumhuriyet savcısını 8,5 saat rehin alması ve şehit etmesi olduğunu söyledi.

Bu tür olayların yaşanmaması için tedbiri artırmak gerektiğine işaret eden Bal, şunları kaydetti:

"Eğer bir Cumhuriyet savcısının hayatı bu kadar pamuk ipliğine bağlı ise Türkiye'de hiçbir insanın can güvenliği yok demektir. O yüzden bütün yönetimlerin, yöneticilerin ilk görevi vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Mehmet Selim Kiraz değerli, tanıdığım bir meslektaşımdır. Rahmetli Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum. Dün Adalet Bakanı ve İç İşleri Bakanı yerine Cumhurbaşkanının saldırı ile ilgili açıklama yapmasını doğru da bulmuyorum."

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinin büyük şehirlerde trafiği felç ettiğini dile getiren Bal, işleyişin aksaması ve sanayi üretiminin durması gibi durumları meydana getirdiğine işaret etti.

Dün Meclis'te bu olayın ardından birkaç bakanın bir araya geldiğini anlatan Bal, "Milletvekilleri bakanlara "bu işin sebebi nedir?' diye sordu. Hiçbir bakan cevap vermedi. Türkiye bu kadar başıboş durumda. Türkiye'de yaşanan bu olayların yaşanmaması için daha önceden en kötü senaryo neyse ona karşı tedbir alınması gerekiyordu. Görüldüğü gibi Türkiye'de böyle bir tedbir alınmadı" diye konuştu.

Gündem değerlendirmesinin ardından Yeni Anayasa Beklentisi adlı kitabını tanıtan Bal, kitabın içerikleri hakkında bilgi verdikten sonra basın mensuplarına hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum