Faruk Bal: Kuvvetli Delil Bulamayanlar ‘makul Şüphe’ Kavramını Getirdi

Faruk Bal: Kuvvetli Delil Bulamayanlar ‘makul Şüphe’ Kavramını Getirdi

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, ‘makul şüphe’ kavramının 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında takipsizlik kararı verilmesinin ardından gündeme gelmesine dikkat çekti. Bal, “Operasyonlarda kuvvetli delil bulamayan, operasyonlarda...

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, ‘makul şüphe’ kavramının 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarında takipsizlik kararı verilmesinin ardından gündeme gelmesine dikkat çekti. Bal, “Operasyonlarda kuvvetli delil bulamayan, operasyonlarda somut delil bulamayan AKP, bu defa bu kriterlerden vaz geçip ‘makul şüphe’ kavramı ile hak ve hukuku çiğneyecek bir uygulamayı başlatmak istemektedir.” ifadelerini kullandı.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti’yi iki tarafı keskin bir bıçağa benzetti. Bal, "AKP iki tarafı keskin bıçak gibi. İşine geldiği yerde bireyin özgürlüğünü esas almış, TC devletini ‘ceberut devlet’ olarak ilan etmiş, ‘korkuları yıkacağız’ diyerek Türkiye’nin milli güvenliğini ve üniter yapısını bozucu adımlar atmıştır. Ama hem nalına hem mıhına vuran bu politika gün gelip de 17-25 Aralık operasyonları ortaya çıktığında bireyin özgürlük alanlarını genişletirken bu operasyonlarla ilgili tehlike geçtikten sonra, yani HSYK ele geçirildikten sonra yani soruşturmalar için takipsizlik kararı aldıktan sonra bireyin özgürlüğünü bir kenara bırakıyor. Onun yerine devletin güvenliği ile ilgili düzenlemeler yaparak AKP diktasının ve partisinin devleti hale getirilmek üzere yıllarca demokrasi değeri damıtılarak elde edilmiş temel hak ve hürriyetlerle oynamaya kalkışmaktadır." şeklinde konuştu.

"EMNİYET GÜÇLERİ NASIL TARUMAR EDİLİYORSA AYNISI JANDARMAYA YAPILACAK"

Jandarma’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak olmasına tepki gösteren Faruk Bal, "Neticede bugünlerde emniyet güçleri nasıl tarumar ediliyorsa jandarmaya da aynı muamele uygulanacaktır." diyerek bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. ‘Makul şüphe’ kavramının sübjektif olduğunu ve kişiye göre değiştiğini kaydeden Bal, bundan altı-yedi ay önce AK Parti’nin getirdiği yasa değişikliğinden bugün neden dönüldüğünü sordu. "Ne oldu da şimdi kuvvetli suç şüphesinin somut delille desteklenmesinden vaz geçiliyor sorusunun cevabı açık" diyen MHP’li Bal, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarından söz etti.

‘MAKUL ŞÜPHE’ İLE HAK VE HUKUK ÇİĞNENMEKTEDİR

‘Kuvvetli suç şüphesi somut delille teyit edilmelidir’ düşüncesinin kanun haline gelirken, AK Parti’nin yandaşları, bakanları, bakan çocuklarının bir takım cezai tedbirlerin uygulanması riski altında olduğunu anlatan Faruk Bal, sözleri şu şekilde sürdürdü: “Onları bundan kurtarabilmek için, yargının elinden alabilmek için kanunda böyle bir değişiklik yapmışlardı. Şimdi tehlike geçti. Şimdi o tehlikeyi yaratanlar üzerinde AKP’nin siyasi operasyonları yapılmaktadır. Bu operasyonlarda kuvvetli delil bulamayan, operasyonlarda somut delil bulamayan AKP, bu defa bu kriterlerden vaz geçip ‘makul şüphe’ kavramı ile hak ve hukuku çiğneyecek bir uygulamayı başlatmak istemektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.