Farklı Mesleklerden 25 Kişiye İlkyardım Eğitimi Verildi

Farklı Mesleklerden 25 Kişiye İlkyardım Eğitimi Verildi

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevli diş hekimi ve hemşireler ile Toprak Mahsulleri Ofisi, Veterinerlik Kontrol Enstitüsü...

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde görevli diş hekimi ve hemşireler ile Toprak Mahsulleri Ofisi, Veterinerlik Kontrol Enstitüsü ve NATO’da görev yapan teknik personel ile Ziraat Fakültesi’nden bir öğretim üyesine uygulamalı ilk yardım becerileri eğitimi verdi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği ilkyardım eğitmenleri tarafından 112 Acil Komuta Merkezi Eğitim Salonu'nda 25 kişiye yönelik ilkyardım eğitimi sonunda, başarılı kursiyerlere yetkinlik sertifikası verildi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, söz konusu eğitimlerin diğer resmi kurum ve hastane çalışanlarına yönelik olarak, belirli aralıklarla devam edeceğini ifade etti. Vançelik, acil vakalara yönelik ilk yardımın bilinçli olarak yapılabilmesinin, hastayı hayatta tutabilmenin en önemli şartı olduğuna dikkat çekti. Verilen ilkyardım eğitimlerinin önemine dikkat çeken Vançelik, acil durumlarda ilk birkaç dakikanın çok kritik bir önem taşıdığını ve ilk yardım uygulamalarının da bu yüzden hayati değere sahip olduğunu kaydetti.

Gerek diş tedavileri esnasında oluşabilecek acil durumlarda, gerekse diğer kurumlarda karşılaşılabilecek ilkyardım, gereken hadiselerde 112 Acil ambulansları gelinceye kadar hastaya ilkyardım uygulamaları yapılabilmesini son derece önemsediklerini aktaran Vançelik, "112 Acil Sağlık Hizmetleri başhekimlik binamız ülkemizde sadece beş ilde bulunan küçük grupların eğitimine olanak tanıyan salonları ve il dışından gelen kursiyerlerimiz için de 20 kişilik misafirhane içermekte. Eğitim materyallerimiz de erişkin ve çocuk ilkyardım simülatörleri ve insan ile benzer yapıya sahip maketlerden oluşmakta. Bu bağlamda 30-31 Ekim itibariyle 25 kişilik bir gruba uygulamalı, sertifikalı ilk yardım eğitimi verdik. Eğitimlerimize bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.