Fareler meydana indi!

Fareler meydana indi!

Konya Mevlana Meydanı’nda bulunan yeşil alanlarda çok sayıda fare görülüyor. Yeşil alanlarda görülen fareler vatandaşlar tarafından tepki topluyor.

Mevlana Meydanı’nda son zamanlarda ciddi bir fare artışı olduğunu ve bu artışın şehre gelen misafirler başta olmak üzere pek çok kişiyi rahatsız edebileceğini söyleyen vatandaşlar yetkililerin soruna çözüm bulmasını istiyor. Fotoğraf ve video karelerine yansıyan görüntülerde küçük boyutlu farelerin Mevlana Meydanı’nda yeşil alanlarda gezindiği görülüyor. Mevlana Meydanı civarında faaliyet gösteren esnaflar, farelerle kendi yöntemleri ile mücadele etmeye çalışıyor. Çevrede faaliyet gösteren bir esnaf farelerin dükkanına girerek peynir şekerlerini yediğini söyledi. Kendi imkanları ile 5 fareyi etkisiz hale getirdiğini belirten esnaf, yetkililerin fare istilasına çözüm bulmasını istiyor. Çevrede lokantacılık yapan bir esnaf şu sözleri kullandı: “Farelerin sayısı son zamanlarda artış gösterdi. Burada gıda üzerine faaliyet gösteren çok sayıda işletme var. Fare insan sağlığı için ciddi bir tehdit. Bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz.”

img_6788.jpg

KANALİZASYONDA SORUN MU VAR?

Fındık faresi olduğu söylenen farelerin daha çok ağaç, çalı ve pis ortamları tercih ettiği belirtildi. Farelerin Mevlana Meydanı’nda yuvalanması ise akıllara Mevlana Meydanı’nın kanalizasyon sisteminde sorun mu var? sorularını getiriyor. Meydanda gezen fareler turistler tarafından da garipseniyor. MERHABAHABER Bir esnaf ise, “Daha önce dükkanımızda çok fare gördük. Ancak meydanda farelerin gezdiğini görmemiştik. Geçtiğimiz gün bir turist dükkanımıza gelerek meydanda fareler gördüğünü söylemişti” diye konuştu. Başka bir vatandaş ise, “Bu sorun derhal çözülmelidir. Hemen müdahale edilmezse bu hayvanların sayısı çok hızlı bir şekilde artış gösterir. Geç olmadan gerekli çalışma yapılmalı” ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

 

img_6778.jpg

 fare-yakin-foto.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum